Bu aralar bizim mutfakta çok sık pişiyor karnabahar...
Mevsimi geçmeden bol bol tüketmek lazım dimi :)
Eskiden hiç sevmezdim ama şimdi en sevdiğim sebzeler arasında...
mücver yapmakta karar kıldım en son
Tadı çok güzel oldu, yağda kızartmadığım için de çok hafif bir lezzet oldu
Diyet yapanlar için bence birebir
MALZEMELER:
1 orta boy karnabaharın yarısı
1 yumurta
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Un
YAPILIŞI:
Karnabaharı haşlayıp süzün ve blender yardımıyla iyice ezin.
İçine yumurta, baharatlar ve un ekleyip kabak mücveri kıvamında bir harç hazırlayın.
Teflon tavayı kızdırıp dibine çok az sıvı yağ sürün.
Yağın fazlasını kağıt havluyla alın.
Harçtan kaşık kaşık tavaya aktarıp arkalı önlü pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun .
çok değişik olmuş baharatlar çok çeşitli denemem lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiyle kucaklıyorum:)
Selam canım
YanıtlaSilgüzel yorumun için teşekkürler beğenmene sevindim içeceğin içinde soda şart değil sadece suyla da yapabilirsin Yeşim o şekilde yapmıştı mesela süper bir tadı var tavsiyemdir:)
Mücver de değişik ve leziz olmuş canım afiyetle
sevgiler
Bak bunu çok sevdim,bu hafta deneyeceğim hemen.
YanıtlaSilNot : Ben karnıbaharı haşladığım suya biraz süt katıyorum her zaman,tavsiye ederim dene .
ilk kez misafir gittiğim bir evde yemiştim çok güzeldi bi daha da yiyemedim :)) yapmak lazım hemen
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm... karnıbahar zamanında sürekli yaparız bizde:))
YanıtlaSilmutlu haftalar dilerimm:)
denemek istediğim tarifler arasında bu tarif ellerine sağlık...
YanıtlaSilharika bir tarif olmuş karnıbaharı çok seven biri olarak iyi bir altarnetif. ellerine sağlık
YanıtlaSil