24 Eylül 2013 Salı

ŞEFTALİLİ BULUT KEK


 Aslında bu keki ramazan bayramında yaptım...
Ha bugün ha yarın derken yayınlamak bu güne kaldı :) 
Seftali mevsimi kapanmadan yapın.
Çok lezzetli, hafif mayhoşumsu bir tadı var...

MALZEMELER:

Keki için:
3 yumurta sarısı 
150 gr. toz şeker
Yarım bardak sıvı yağ 
50 ml. süt
1 pkt. kabartma tozu 
1 pkt. vanilya 
200 gr. un 

Üst kısım için:

5 adet büyükçe olgun şeftali
5 kaşık şeker ( şekerin ölçüsü damak tadına göre değişir) 
Yarım bardak iri kıyım badem 
3 yumurta akı 
1 bardak şeker





Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte şeftaliler yumuşayıp saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Pişen şeftalileri kaşıkla ezip püre yapın.
Bademi ekleyip soğumaya bırakın.

Keki için,
Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın.
Su,süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
En son elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Ve yağlanmış düz bir kek kalıbına yada kalıp büyüklüğünde tepsiye dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Yumurta aklarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.

Keki fırından alıp üzerine şeftali püresini, onunda üzerine çırpılmış yumurta aklarını yayın.
Keki tekrar fırına sürüp üzeri renk alıncaya kadar yaklaşık beş dakika daha pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun 

10 yorum:

  1. şeftali en sevdiğim yaz meyvesidir, şimdilerde kalmamıştır heralde ama mutlaka ilerde denemek isterim, ellerine sağlık ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  3. Ayy bu ne böyle yaa, çok hoş bir tarif, resmen içim eridi, yutkundum... Kalkıp bir bardak bayat çay içeyim bari:(

    YanıtlaSil
  4. enfes görünüyor ellerine sağlık tabağı uzansam alcak gibiyim resim süper

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir tarif ablacım.ellerine sağlık.Ben bunu inşallah Elmalı ve Ayva zamanında Ayvalı deneyeceğim.Yazdım bir kenara...sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. harika bir kek ellerine sağlık arkadaşım bittim ben bakarken afiyet şeker olsun.... sevgileirmle...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
    Beni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
    Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
    Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
    Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...
    Sevgilerimle
    Banu Altun

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık.Nefis olmuş.Adına da görünümüme de bayıldım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Bi bakayım dedim sana, nerelerdesin Reyyan, ne kadar az post yapıyorsun artık, hadisene ;)

    YanıtlaSil
  10. Neyi merak ediyorum biliyormusun?
    Seftali , bulut ve kek bakiyorum bakiyorum bulutu göremedim:)
    Yine begenmedim.
    Eline saglik ama.kendin pisir kendin ye:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...