Herkese merhaba...
Nasılsınız bakalım..Ramazan nasıl geçiyor...
Bizim tarafta çok şükür bir sorun yok...
Zaten Allah kuluna dayanamayacağı yükü yüklemez değil mi ?
İftar sofralarınız için çok hafif ve besleyici bir tarifim var bugün
Yapması da çok kolay..
Öyle saatlerce ocak başında durdurmayan türden :)
MALZEMELER:
1 kg. kabak
250 gr. but kısmından tavuk kuş başı
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
2 bardak süt
Yarım çay kaşığı muskat rendesi ( şart değil)
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyduktan sonra köpler halinde doğrayın.
Teflon tencereye sıvı yağı alıp kızdırın.
Kabakları ilave edip hafif renk alana kadar kavurun ve tencereden alın.
Soğanı küp küp doğrayın.
Tavuk etlerini kabakları sotelediğiniz tencereye alıp rengi dönene kadar kavurun.
Ardında soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.
En son kabakları ilave edip Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
Bu aşama da yemek suyunu saldıysa ateşü yükseltip suyunu çektirin.
Pişen yemeği fırın kabına aktarın.
Beşamel sos için, tereyağını tencereye alıp eritin.
2 kaşık un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
2 bardak sütü ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Tuzu, biberi ve muskatı ilave edip karıştın.
Sosu kabakların üzerine dökün.
En son kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilDAHA ŞİMDİDEN KARNIM ACIKTI....
HARİKA GÖRÜNÜYOR....
HAYIRLI İFTARLAR...
Hamd olsun çok güze başladı öyle de gidiyor:)
YanıtlaSilSadece bugün dışarıda işim vardı ve çok susattı dışarı çıkmak.Rabbim çalışanlara yardım etsin..
Tavuklu kabak graten enfes görünüyor. Ben tavuksuz ve yufkalı olarak yapıyordum,kısmet olursa böyle de denerim inşallah.
Ellerine emeklerine sağlık canım.
bugün bende çok susadım
Silhalbuki evdeydim de ama neyse geçti gitti işte :)
Nefis bir tarif olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilKabaklı her yemek kabulümdür...nefis görünüyor...ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilKabağı bende severim..
Silbu haliyle de daha çok seviyorum sanki :)
Ne zamandır uğrayamıyordum buralara, neler neler döktürmüşsün yine, annemlerin yanından gelmeme, tıka basa yememe rağmen ağzımın suyu aktı...
YanıtlaSilPErşembe akşamı iftara misafir gelecek, paçam tutuştu, bunu yapsam dedim ama ama yemek olarak hafif mi olur bilemedim, yarın Ankara yollarında, ihalede dosyalar açılırken işim ne düşünüp durayım ben bu konuyu....
bunu sandal şeklinde de yapabilirsin
Silmesela kabak sefası yemeğime bakabilirsin
kayık olunca safalı oluyor nede olsa :D
benım dusuk tansıyonum iyice düşünce 2 gunde bırakmak zorunda kaldım..gecen sene ramazanın sonlarına doğru yasamıstım bu sıkıntıyı ama sımdı başında ..çok üzülerek oruç tutmayı bıraktım:((belkı ara ara yıne denerim..
YanıtlaSilkabak greten güzel güzel bana bakıyor..:))kabaklı herseyı cok severim..ellerinize sağlık..
geçmiş olsun
Silsağlık önemli tabiki ;)
nefis nefis olmuş..ellerinize sağlıkiftr için ne kadar hafif bir menü..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silgörüntü harika ,bu sıcak ramazan gününde hafif olması harika ellerine emeeklerine sağlık reyyancığım...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silellerine sağlık canım.çok güzel gözüküyor.bu ara bahçemizde kabak bol sayende ne yapacağıma karar verdim.sevgiler...
YanıtlaSilkolay gelsin sana o halde:)
SilHafif ve lezzetli bir yemek ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilçok güzel olmuş güzelde kızarmış ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silellerine saglik cok pratik ve lezzetlidir eminim.
YanıtlaSilellerine saglik.cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSil