23 Temmuz 2012 Pazartesi

TAVUKLU KABAK GRATEN

Herkese merhaba...
Nasılsınız bakalım..Ramazan nasıl geçiyor...
Bizim tarafta çok şükür bir sorun yok...
Zaten Allah kuluna dayanamayacağı yükü yüklemez değil mi ?

İftar sofralarınız için çok hafif ve besleyici bir tarifim var bugün
Yapması da çok kolay..
Öyle saatlerce ocak başında durdurmayan türden :) 

MALZEMELER:
1 kg. kabak 
250 gr. but kısmından tavuk kuş başı 
1 adet soğan 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz 
Karabiber

Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağ 
2 kaşık tepeleme un 
2 bardak süt
Yarım çay kaşığı muskat rendesi ( şart değil) 
Karabiber
Tuz 

Üzeri için:
Kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını soyduktan sonra köpler halinde doğrayın.
Teflon tencereye sıvı yağı alıp kızdırın.
Kabakları ilave edip hafif renk alana kadar kavurun ve tencereden alın.
Soğanı küp küp doğrayın. 
Tavuk etlerini kabakları sotelediğiniz tencereye alıp rengi dönene kadar kavurun.
Ardında soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.
En son kabakları ilave edip Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
Bu aşama da yemek suyunu saldıysa ateşü yükseltip suyunu çektirin.

Pişen yemeği fırın kabına aktarın.
Beşamel sos için, tereyağını tencereye alıp eritin. 
2 kaşık un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
2 bardak sütü ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Tuzu, biberi ve muskatı ilave edip karıştın.
Sosu kabakların üzerine dökün.
En son kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

22 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
    DAHA ŞİMDİDEN KARNIM ACIKTI....
    HARİKA GÖRÜNÜYOR....
    HAYIRLI İFTARLAR...

    YanıtlaSil
  2. Hamd olsun çok güze başladı öyle de gidiyor:)
    Sadece bugün dışarıda işim vardı ve çok susattı dışarı çıkmak.Rabbim çalışanlara yardım etsin..

    Tavuklu kabak graten enfes görünüyor. Ben tavuksuz ve yufkalı olarak yapıyordum,kısmet olursa böyle de denerim inşallah.

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün bende çok susadım
      halbuki evdeydim de ama neyse geçti gitti işte :)

      Sil
  3. Nefis bir tarif olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Kabaklı her yemek kabulümdür...nefis görünüyor...ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabağı bende severim..
      bu haliyle de daha çok seviyorum sanki :)

      Sil
  5. Ne zamandır uğrayamıyordum buralara, neler neler döktürmüşsün yine, annemlerin yanından gelmeme, tıka basa yememe rağmen ağzımın suyu aktı...
    PErşembe akşamı iftara misafir gelecek, paçam tutuştu, bunu yapsam dedim ama ama yemek olarak hafif mi olur bilemedim, yarın Ankara yollarında, ihalede dosyalar açılırken işim ne düşünüp durayım ben bu konuyu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu sandal şeklinde de yapabilirsin
      mesela kabak sefası yemeğime bakabilirsin
      kayık olunca safalı oluyor nede olsa :D

      Sil
  6. benım dusuk tansıyonum iyice düşünce 2 gunde bırakmak zorunda kaldım..gecen sene ramazanın sonlarına doğru yasamıstım bu sıkıntıyı ama sımdı başında ..çok üzülerek oruç tutmayı bıraktım:((belkı ara ara yıne denerim..

    kabak greten güzel güzel bana bakıyor..:))kabaklı herseyı cok severim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. nefis nefis olmuş..ellerinize sağlıkiftr için ne kadar hafif bir menü..

    YanıtlaSil
  8. görüntü harika ,bu sıcak ramazan gününde hafif olması harika ellerine emeeklerine sağlık reyyancığım...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım.çok güzel gözüküyor.bu ara bahçemizde kabak bol sayende ne yapacağıma karar verdim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Hafif ve lezzetli bir yemek ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş güzelde kızarmış ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglik cok pratik ve lezzetlidir eminim.

    YanıtlaSil
  13. ellerine saglik.cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...