24 Temmuz 2012 Salı

MİNİK DEFNE'YE İLİK ARANIYOR

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1.5 yıldır lösemi tedavisi gören ve ilik nakli bekleyen 2 yaşındaki Defne Kurşun’un babası Metin Kurşun (37), sosyal paylaşım sitelerinden kızı için uygun ilik aramaya başladı.
Kurşun ailesinin kızları Defne, Şubat 2011’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bir ay sonra konan teşhisle Defne’nin lösemi olduğu tespit edildi. Doktorlar kızın iyileşme ihtimalinin yüzde 15 olduğunu söyledi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nde kemoterapi tedavisine başlandı. Kasım 2011 yılına gelindiğinde hastalıkta büyük bir gerileme oldu. Defne eski sağlığına kavuşmaya başlamıştı ve koruyucu tedaviye geçilmişti.
Koruyucu tedavi devam ederken, mayıs ayında Defne’nin hastalığı tekrarladı. Doktorlar aileye tek çarenin ilik nakli olduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki Kemik İliği Bankası’yla temasa geçildi. Ancak uygun ilik bulunamadı. Metin Toprak, kızı için sosyal paylaşım sitelerinden yardım istemeye başladı. Facebook’tan “Hayat kurtarmak kahramanlıktır, Defne’yi kurtaracak kahraman arıyoruz” sloganıyla kampanya başlatan, Twitter’dan #defneilikarıyor diye yardım isteyen Metin Kurşun herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.            
Kaynak    

6 yorum:

  1. allahım şifa versin inşallh ,ailesine de sabırlar....

    YanıtlaSil
  2. Allah şifa versin...
    inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur...
    aranan ilik bulunur ...
    hayırlı iftarlar canım...

    YanıtlaSil
  3. Allah şifa versin inşallah ..En yakın zamanda görmemişe dönerler..hayırlısıyla aranan ilik bulunur ...

    YanıtlaSil
  4. Allahım nerde şifa varsa tez zamanda bu miniğe ulaştırsın inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Acil şifalar dilerim. En kısa zamanda aranan ilik bulunur inşallah

    YanıtlaSil
  6. Allah şifa versin inşallah, bloğumda da duyuru yapayım, Defne'nin tüm yakınlarına da sabır diliyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...