25 Temmuz 2012 Çarşamba

KAPYALI-TAVUKLU BAMYA

Çok sıcak bir İstanbul gününden herkese merhaba...
Nasılsınız bakalım...
Ayıklaması her ne kadar sinir bozucu olsada, benim en sevdiğim sebzelerdendir bamya..
Üstelik reflümünde çok iyi dostu :) 
Tavuk etiyle de harika bir lezzette oluyor...
Önceden hazırlanıp derindoncuruya da attıysanız iftar sofraları için şipşak hazır ve nazır ve de çok hafif bir yemek oluyor...

Nasıl yaptığıma gelince...

MALZEMELER:

Yarım kg. ayıklanıp sirkeli suda haşlanmış bamya
250 gr. buttan tavuk kuşbaşı 
2 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet havuç 
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça ( domatesiniz iyi renk veriyorsa gerek yok) 
Yarım limon suyu 
Tuz 
Karabiber
Yarım çaybardağı fındık yağı ( yada herhangi bir sıvı yağ)  



YAPILIŞI:

Tencereye fındık yağını alıp kızmasını bekleyin.
Ardından tavuk etlerini atıp rengi dönene kadar kavurun.
Etlerin rengi dönünce yemelik doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
Kapyabiberini küp küp, havucu halka halka doğrayıp kavrulan soğanların üzerine aktarın ve biraz da bu şekilde kavurun.
Minik doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
En son bamyaları, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ilave edip çok fazla ezmeden bir iki karıştırın.
Yemeğin suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun....

16 yorum:

  1. Ben de en çok bamyayı severim ve en çok buzluğa attığım sebzedir kendisi.
    Bamyaseverler burayaaaaa :D
    Koruk suyuyla yaparız biz, bir dene istersen, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.....
    miii miiiis....
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  3. iftara yemegim yok hazır burda pişmişi varken alıp gitsem diyorum:))
    nemde çok ama çok severim bamyayı elerinize saglık enfes duruyor:)

    YanıtlaSil
  4. bamyayı çok severim zaten.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mımm..çok severim bamyayı...sizin usul daha değişik...birde böyle denemeli..ellerinize sağlık..çok güzel olmuş..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Her ne kadar burda taze bamya bulamasam da en sevdigim sebzedir,hindi etiyle yaparim ben de.Ellerinize saglik,hayirli Ramazanlar

    YanıtlaSil
  9. Fındık yağını hiç denemedim. Ama bamyalar harika görünüyor. Hiç ezilmemişler. Olması gerektiği gibi.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...