Çok sıcak bir İstanbul gününden herkese merhaba...
Nasılsınız bakalım...
Ayıklaması her ne kadar sinir bozucu olsada, benim en sevdiğim sebzelerdendir bamya..
Üstelik reflümünde çok iyi dostu :)
Tavuk etiyle de harika bir lezzette oluyor...
Önceden hazırlanıp derindoncuruya da attıysanız iftar sofraları için şipşak hazır ve nazır ve de çok hafif bir yemek oluyor...
Nasıl yaptığıma gelince...
MALZEMELER:
Yarım kg. ayıklanıp sirkeli suda haşlanmış bamya
250 gr. buttan tavuk kuşbaşı
2 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet havuç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça ( domatesiniz iyi renk veriyorsa gerek yok)
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Yarım çaybardağı fındık yağı ( yada herhangi bir sıvı yağ)
YAPILIŞI:
Tencereye fındık yağını alıp kızmasını bekleyin.
Ardından tavuk etlerini atıp rengi dönene kadar kavurun.
Etlerin rengi dönünce yemelik doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
Kapyabiberini küp küp, havucu halka halka doğrayıp kavrulan soğanların üzerine aktarın ve biraz da bu şekilde kavurun.
Minik doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
En son bamyaları, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ilave edip çok fazla ezmeden bir iki karıştırın.
Yemeğin suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun....
Ben de en çok bamyayı severim ve en çok buzluğa attığım sebzedir kendisi.
YanıtlaSilBamyaseverler burayaaaaa :D
Koruk suyuyla yaparız biz, bir dene istersen, tavsiye ederim.
koruk bulursam deniyeceğimdir :)
Silellerine sağlık canım.....
YanıtlaSilmiii miiiis....
hayırlı iftarlar...
iftara yemegim yok hazır burda pişmişi varken alıp gitsem diyorum:))
YanıtlaSilnemde çok ama çok severim bamyayı elerinize saglık enfes duruyor:)
iftara bekleriz :)
Silbamyayı çok severim zaten.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbende çok severim :)
SilMımm..çok severim bamyayı...sizin usul daha değişik...birde böyle denemeli..ellerinize sağlık..çok güzel olmuş..sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilHer ne kadar burda taze bamya bulamasam da en sevdigim sebzedir,hindi etiyle yaparim ben de.Ellerinize saglik,hayirli Ramazanlar
YanıtlaSilFındık yağını hiç denemedim. Ama bamyalar harika görünüyor. Hiç ezilmemişler. Olması gerektiği gibi.ellerinize sağlık.
YanıtlaSil