Merhaba....
Nasılsınız bakalım :)
Güzel bir heyecan var içimde
Ramazan geliyor çok şükür...
Sıcaklarda nasıl oruç tutucaz diyenlere Allah yardım eder diyorum hep...
Geçen sene de öyle değilmiydi ?
Göz açıp kapayıncaya kadar geldi gitti.
Şimdi yeniden kavuşacağımız günün heycanı var hamd olsun.
Rabbim Ramazanın sonuna cümlemizi arınmış olarak çıkarır inşaAllah...
****
Mürdüm erikli tartı Oktay Ustanın Tv. programından almıştım yıllar önce..
Defterimin bir köşesinde yapılacağı zamanı beklerken farkedilip uygulanmaya koyuldu..
Oktay Usta'nın her tarifinde olduğu gibi bu tarifi de çok lezzetli oldu, hemde hafif...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
Yarım paket tere yağ yada margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İÇ MALZELERİ İÇİN:2 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
Mürdüm eriği
YAPILIŞI:
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun.
Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ilave edin ve tekrar çırpın.
Tarçını ilave edin karıştırın.
Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın.
Hamuru için diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
Tart kalıbını yağlayıp dibine un serpin .
Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın.
İrmikli karışımı üzerine yayın.
Erikleri ikiye bölüp karışımın üstüne süs yapın .
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin.
Arzu ederseniz üzerine purda şekeri serpip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
Erikler bu tarta mayhoş bir tat vermiştir hmmmmmmmmm
YanıtlaSilbak şimdi saate 5 doğru yol aldı yani tam çay saati ve tart zamanı :))
ellerine sağlık canım sana afiyetler olsun ve şimdiden hayırlı ramazanlar dilerim.....
offff.süper görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilnefis görünüyor, ellerinize saglık :) bende denemek istiyorum.
YanıtlaSilRamazanınız hayırlı bereketli olsun. Sogranız bereketlensin.
YanıtlaSilSevgiler..
çok güzel görünüyor,canım çekti yaw
YanıtlaSilerik sevmez Sedo bunu vişneli denese olur mu ?
yorumlarınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilsedo kız, olur tabi neden olmasın
YanıtlaSilyeni bi tarif çıkar ortaya hem :)
pöffff , bende mutfakla haşır neşır olmak istiyorum :((
YanıtlaSiliştahım kabardı :)))
Görüntü süper iştah açıcı eline sağlık canım.
YanıtlaSilOktay ustanın tarifleri hiç yanıltmıyor.
Sevgilerimle...