Hayurlı akşamlar diliyorum herkese....
Havalar bunaltıcı, üzerine nem de olunca nefes alamaz oluyoruz resmen...
Bugün dergi almak için dışarı çıktım. beş dakikalık mesafe gittiğim yer, çıktığıma çıkacağıma pişman oldum.
Ben mi bu kadar bunalıyorum yoksa herkes mi öyle bilemiyorum.
( lezzet dergisi aldım bu arada, çok güzel bir sayı hazırlamışlar, ben bir tane dergi aldım dört tane dergim oldu :) almayanlar alsın derim, ben çok beğendim )
( lezzet dergisi aldım bu arada, çok güzel bir sayı hazırlamışlar, ben bir tane dergi aldım dört tane dergim oldu :) almayanlar alsın derim, ben çok beğendim )
Hava sıcak olunca soğuk şeyler iyi gidiyor doğrusu...
Ebruli tatlıda hem soğuk, hem mayhoş iç baymıyor yani, çok sevdim ben :)
Reyyan aceleci olunca şekli biraz bozuk oldu ama ne yapalım.
Normalde soğuması lazımdı şekil vermeden önce...
Siz benim gibi aceleci davranmayım hemi :)
Şeklini de ben keşfetmedim tabiki :)
Ebruli keki, ebruli tatlıya uyarladım :) ama adı bana ait :D
MALZEMELER:
2 kaşık tereyağı
2 kaşık tepeleme un
5 kaşık şeker
3 bardak süt
1 pkt. vanilya
Vişne peltesi için:
3 bardak vişne suyu
1 su bardağından biraz az nişasta
Çok az su
YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Şekeri ve sütü ilave edin.( şekerin miktarını çoğaltabilirsiniz ben çok şekerli sevmediğim için az ekledim. Sütü azar azar ilave edin. Kıvamına göre azaltıp artırabilirsiniz.)
Üzeri göz göz olunca ateşten alıp vanilya ilave edip karıştırın ve çırparak soğutun.
Vişne peltesi için, vişne suyunu tencereye alıp kaynatın.
( ben şeker ilave etmedim)
Nişastayı çok az suyla açıp inceltin ve kaynamakta olan vişne suyuna sürekli karıştırarak ilave edin.
Üzeri göz göz olup kıvam alınca ocaktan alın ve soğutun.
Borcamı ıslatın ve hafifçe silin.
Tam ortasına bir kepçe vişne peltesi dökün.
Bir kepçe muhallebiden vişneli peltenin tam ortasına dökün.
Bu işlemi malzeme bitene kadar sırayla tekrarlayın.
Temiz bir kürdanla merkezden kanarlara doğru çizik atın.
Sonra aynı işlemi kenarlardan merkeze doğru yapın.
Tatlıyı buz dolabına koyup soğutun ve servis yapın.
Afiyet olsun .
Insan yemeye kiyamaz, ne güzel bir görüntü. Ellerine saglik.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilvuuu çok güzel görünüyor :)soğuk yaz tatlısı
YanıtlaSilEline sağlık cam ne kadar güzel olmuş öyle taifin harika sevgilerimle...
YanıtlaSilYaz slcagına sogu soguk harika fikir. Elinize saglık.
YanıtlaSilYalniz merak ettim pelte ve muhallebi sogursa sonradan bir birine karıştırmak zor olmaz mı?
Sevgiler...
bayıldım canım görüntüsüne.harika olmuş.denemek istiyorum inşallah.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilmutfak dili, zaten karışmaması lazım
YanıtlaSilkarışınca iç rengi bulamaç gibi oluyor
dumanının görünmemesi lazım
Adı çok güzel,sanırım tadıda...:)
YanıtlaSilkesinlikle hava çok sıcak evden çıkasım yok:)bu tatlıda tam bu sıcaklarda iyi gider ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık.
YanıtlaSilsitenizdeki
YanıtlaSil"
Ahir zamanda genç olmak, ateşler içinde olmaktır. Ahir zamanda müslüman genç olmak ateşler içinde yanmaktır.
"
sözünü izin almadan bloguma koydum ama dilerseniz kaldırabilirim.
Göüntü muhteşem yine ellarine sağlık canım hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilbu nasıl bi görüntüdür harika görüntüsü..ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSil