27 Temmuz 2011 Çarşamba

MÜRDÜM ERİKLİ TART


Merhaba....
Nasılsınız bakalım :)
Güzel bir heyecan var içimde
Ramazan geliyor çok şükür...
Sıcaklarda nasıl oruç tutucaz diyenlere Allah yardım eder diyorum hep...
Geçen sene de öyle değilmiydi ?
Göz açıp kapayıncaya kadar geldi gitti.
Şimdi yeniden kavuşacağımız günün heycanı var hamd olsun.
Rabbim Ramazanın sonuna cümlemizi arınmış olarak çıkarır inşaAllah...

****
Mürdüm erikli tartı Oktay Ustanın Tv. programından almıştım yıllar önce..
Defterimin bir köşesinde yapılacağı zamanı beklerken farkedilip uygulanmaya koyuldu..
Oktay Usta'nın her tarifinde olduğu gibi bu tarifi de çok lezzetli oldu, hemde hafif...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
Yarım paket tere yağ yada margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

İÇ MALZELERİ İÇİN:2 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN
Mürdüm eriği

YAPILIŞI:
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun.
Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ilave edin ve tekrar çırpın.
Tarçını ilave edin karıştırın.

Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın.
Hamuru için diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
Tart kalıbını yağlayıp dibine un serpin .
Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın.
İrmikli karışımı üzerine yayın.
Erikleri ikiye bölüp karışımın üstüne süs yapın .
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin.
Arzu ederseniz üzerine purda şekeri serpip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun

9 yorum:

  1. Erikler bu tarta mayhoş bir tat vermiştir hmmmmmmmmm
    bak şimdi saate 5 doğru yol aldı yani tam çay saati ve tart zamanı :))
    ellerine sağlık canım sana afiyetler olsun ve şimdiden hayırlı ramazanlar dilerim.....

    YanıtlaSil
  2. offff.süper görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor, ellerinize saglık :) bende denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ramazanınız hayırlı bereketli olsun. Sogranız bereketlensin.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor,canım çekti yaw
    erik sevmez Sedo bunu vişneli denese olur mu ?

    YanıtlaSil
  6. yorumlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. sedo kız, olur tabi neden olmasın

    yeni bi tarif çıkar ortaya hem :)

    YanıtlaSil
  8. pöffff , bende mutfakla haşır neşır olmak istiyorum :((
    iştahım kabardı :)))

    YanıtlaSil
  9. Görüntü süper iştah açıcı eline sağlık canım.
    Oktay ustanın tarifleri hiç yanıltmıyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...