Pepeçura aslında üzüm suyundan yapılır. Karadenize özgü hafif bir tatlıdır.
Ama biz vişne ve kırmızı erik suyundan da yapıyoruz.
Hazır meyve sularından da olur ama en güzeli ev yapımı meyve sularından oluyor.
MALZEMELER:
1 litre kırmzı erik hoşafı ( sadece suyu)
2 bardak su
5 kaşık nişasta
Şeker ( şeker ölçüsünü hoşafın tadına göre ayarlayın)
Üzeri için:
Hindistan cevizi
İri kıyım fındık
YAPILIŞI:
Hoşafı,şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Nişastayı suyla inceltip yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
Kıvam alıp üzeri göz göz olunca ocaktan alıp kaselere pay edin.
Hindistan cevizi ve fındık kırığıyla süsleyip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
İsterseniz bir top vanilyalı dondurmayla da ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
hmm eminim cok lezzetlidir.. ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
YanıtlaSiladını çok severim ama tadını sevmem nedense..aslında mor görüntüsü ismi güzeldirde ananem yapardı çok :)
YanıtlaSilellerine saglik cok lzetli görünüyor ,recelleri cok severim ama evde benden baskasi sevmedigi icin yapmiyorum.
YanıtlaSiltadı nasıl eksimsi mi ?,tatlı mI?
YanıtlaSililk defa duydum ama çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbende severim orjinal laz üzümüyle olanınıama buda çok güzel fikir denemekte yarar var gayette sağlıklı ellerinize sağlık sevgilr
YanıtlaSilaaa pepeçurayı gorunce hemen geldım:)benım eşimde rizeli....cok severler bunları....
YanıtlaSilcanım ellerıne saglık..
Hic tatmadim ama mayahos tatlari sevdigim icin tam benlik olmus elinize saglik
YanıtlaSildegişik bir lezzet olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSil