22 Temmuz 2011 Cuma

KIRMIZI ERİK PEPEÇURASI

Pepeçura aslında üzüm suyundan yapılır. Karadenize özgü hafif bir tatlıdır.
Ama biz vişne  ve kırmızı erik suyundan da yapıyoruz.
Hazır meyve sularından da olur ama en güzeli  ev yapımı meyve sularından oluyor.

MALZEMELER:

1 litre kırmzı erik hoşafı ( sadece suyu)
2 bardak su
5 kaşık nişasta
Şeker ( şeker ölçüsünü hoşafın tadına göre ayarlayın)

Üzeri için:

Hindistan cevizi
İri kıyım fındık

YAPILIŞI:
Hoşafı,şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Nişastayı suyla inceltip yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
Kıvam alıp üzeri göz göz olunca ocaktan alıp kaselere pay edin.
Hindistan cevizi ve fındık kırığıyla süsleyip soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra servis yapın.
İsterseniz bir top vanilyalı dondurmayla da ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun

9 yorum:

  1. hmm eminim cok lezzetlidir.. ellerine saglik canim..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. adını çok severim ama tadını sevmem nedense..aslında mor görüntüsü ismi güzeldirde ananem yapardı çok :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik cok lzetli görünüyor ,recelleri cok severim ama evde benden baskasi sevmedigi icin yapmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. tadı nasıl eksimsi mi ?,tatlı mI?

    YanıtlaSil
  5. ilk defa duydum ama çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bende severim orjinal laz üzümüyle olanınıama buda çok güzel fikir denemekte yarar var gayette sağlıklı ellerinize sağlık sevgilr

    YanıtlaSil
  7. aaa pepeçurayı gorunce hemen geldım:)benım eşimde rizeli....cok severler bunları....

    canım ellerıne saglık..

    YanıtlaSil
  8. Hic tatmadim ama mayahos tatlari sevdigim icin tam benlik olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  9. degişik bir lezzet olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...