16 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINLANMIŞ ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Bu  bildiğiniz biber dolmasından çok farkı ve çok lezzetli...
Tamamen de annemin uydurması.
Kime çektiğim belli aslında :D
Bu dolmanın içinde tavuk eti var :)
Nasıl olur demeyin vallahi çok lezzetli oluyor.
Deneyin bence :)

MALZEMELER:

1 kg. dolmalık biber
250 gr. küçük doğranmış tavuk eti
3 orta boy kuru soğan
5 adet orta boy domates
2 su bardağı pirinç
3 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytin yağ
4 dal taze nane
1 avuç kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızıpul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Su

YAPILIŞI:

Biberleri temizleyip yıkayın ve kurulayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Domateklerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sivri biberleri ince kıyım doğrayın.
Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp harmanlayın.
Biberlerin içine doldurup tencereye dizin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin.
Pişen dolmaları fırına dayanıklı kaba alın
Fırını 180 derece de ısıtın.
Dolmaların üzeri hafif renk alana kadar fırında bekletin.
Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun

11 yorum:

  1. Bak bunu çok seviyorum,çerez gibi yerim ama Biz üzerine yumurta,yoğurt sürüp fırına veriyoruz..
    Şimdi canım çekti diyecem,git mutfağa yap diyeceksin :D

    YanıtlaSil
  2. aşkolsun

    gel bize
    ikram ediyim :)

    YanıtlaSil
  3. Ayyy ellerinize sağlıkkk zeytinyağlılar kısmının güzellerinden birisini görmek çok cezbedici benim için...

    YanıtlaSil
  4. hiç denememiştim ama enfes görünüyor..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  5. fırınlanmışını eşimde çok sever,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık üst komşu yapıyor balkondan nasılda biberin kokusu geldi:))bende bahçıvanı bekliyorum gelsede dolmalık biber alsam:))))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Selam canım
    ellerine sağlık ne güzel olmuş bu dolmalar dolmanın her hali kabulümdür ama daha çnce hiç tavuklusunu yemedim de pişirmedim de denemek lazım içinde tarçın ve üzüm olması da hayli ilginç fırında oluu ayrıca lezzet katmıştır eminim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. zeytinyağlıdolmayı fırınlamak cidden tadını harika yapıyor

    ama tavuklu olarak 2 dir yapıyor annem( uydurmasyon)

    komuşlardan, ev halkından tam puan aldı
    çok değişik bir tat oluyor

    YanıtlaSil
  9. Tavuklu mu daha önce hiç duymamıştım, ama denemek de fayda var gibi gözüküyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. ama benim FIRINLANMIŞ ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA'm yok ki:((
    yazik bana :( :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...