Bazı tariflerin özel bir yeri vardır insanda...
Eski günleri hatırlatır, gülümsetir...
Çatal çörekte onlardan biridir benim için...
Küçükken annem çok sık yapardı....
Aklına geldi mi, elindeki her ne olursa olsun bırakır kendini mutfakta hamur yoğururken bulurdu...
Hoş hala daha öyle :D
O zamanlar tam donanımlı turbo fırınlar yoktu tabi...
Bildiğimiz davul fırında pişerdi çöreklerimiz ve mis gibi kokardı ev...
Hem çörek hem de huzur...
Bugün bende tıpkı annem gibi, aklıma çatal yapmak gelince
Elimdeki işi gücü bir tarafa atıp soluğu mutfakta aldım...
Çatalı davul fırında pişirmedim ama, ev mis gibi mahlep ve huzur koktu...
Mutlaka deneyin bu tarifi...
Harika bir lezzeti var, tıpkı pastanelerdeki gibi...
Hem eski günleri yad edin, hem mutlu olun :)
MALZEMELER:
125 gr. oda ısısında yumuşamış margarin
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 pkt. kabartma tozu
Un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alın ve mikserle bir iki dakika malzemeler iyice harmanlaşana kadar karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip sertçe bir hamur yoğurun.
Hamuru dinlendirip on iki eşit parçaya bölün.
Her parçayı tezgahın üzerinde yuvarlayıp ince rulo haline getirin.
Ardından çatal şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Çatalların üzerine yumurta sarısı sürün.
Çatal yardımıyla üzerine çizgiler atın( şart değil)
Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
Günaydın çatal diyince akan sular durur nedense çok severim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olur,çayımın yanınada ne yakışırdı şimdi..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çook severim.
YanıtlaSilBak yazdım bile bloğa :) http://www.hobicigeldihanim.com/2014/01/gecen-haftanin-bilancosu.html
YanıtlaSilÇok süper oldu bir kez daha burdan söyleyeyim Reyyancım, çok sağol tarif için, çok makbule geçti ;)