2 Ocak 2014 Perşembe

BALKABAKLI BÜLBÜL YUVASI


Hayırlı cumalar herkese....
Nasılsınız bakalım.... 
Bir kaç günlük koşuşturmanın ardından  bugün kendimi bu tatlıyla ödüllendirmek istedim.
Yaparken de biraz dağınık çalışmış olmalıyım ki, dağ gibi bulaşık çıkardım birgüzel.. :) 
Allah'dan etrafı batırmadım da çabuk topladım mutfağı :) 
Hani arkamdan bir toplayan olsa da, bende gönlümce dağıtsam ne güzel olur ama daha öyle bir gönüllü bulamadım :) 
Vel hasılı kelam,uzun lafın kısası, özet olarak :) derim ki 
Dağ gibi bulaşık çıkarsam da, sonra onları bir güzel yıkasam da, sonra bu tatlıdan bir tanecik yiyebilsemde
Olsun..
Güzel oldu ya 
Beğendim ya 
Sizinlede paylaşıyorum ya 
Gerisi mühim değil :) 

MALZEMELER:

1 kg. bal kabağı ( kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış halde bir kiloydu benimkisi. Pazarcılar sağolsun :) ) 
1 pkt. pötibör bisküvi
1 çay bardağı ince kıyım ceviz ( fındık da olur) 
1 adet çubuk tarçın
8 kaşık şeker

Kreması için:
1 su bardağı süt
1,5 kaşık un 
1 kaşık tereyağı yada margarin
3 kaşık şeker
Yarım pkt. vanilya 
1 kaşık hindistancevizi


Bulamak için:
Yarım su bardağı hindistancevizi

Üzeri için:
Bitter çikolata 
Yeşil fıstık 

YAPILIŞI:

Bal kabaklarını yukayıp küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye alın.
Üzerine şekeri ve çubuk tarçını ekleyip kısık ateşte kabak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
(Kabaklar iyice yumuşayıp çatalla ezilir hale gelmiş olsun) 
Çubuk tarçını çıkarın.
Kabakları blenderla püre haline getirin.
Bisküvileri ince ince kıyın, ince kıyım cevizle birlikte  kabak püresine ilave edin.
 İyice karıştırıp buzdolabında soğutun.

Kreması için;
Tereyağını sos tenceresine alın ve eritin.
Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından soğuk sütü ve şekeri ilave edip üzeri gözgöz olana kadar pişirin.
Kremayı ocaktan alıp vanilya ve hindistancevizini ilave edip iyice karıştırıp ılıtın.

Soğuyan kabak püresinden avuç içi dolusu parça alıp yuvarlayın ve hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın.
Ortasını kaşıkla çukurlaştırın.
Çukur yerlere bir kaşık krema doldurun.
En son üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökün ve yeşil fıstıkla  süsleyin.
Serin bir yerde (dolapda değil) soğutun ve servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...