17 Aralık 2013 Salı

KEKİKLİ BİSKÜVİ


Merhaba... 
Nasılsınız bakalım :) 
Yepyeni, mis gibi bir kabartmatozu arkası tarifiyle daha karşınızda bulunmaktan mutluluk ve bahtiyarlık duyuyorum efendim :) 

Tarifi yazarken fotoğrafa baktım da,
Acaba üzerine de kekik serpsemiymişim diye düşündüm...
Artık orasıda sizin insiyatifinize kalmış diyerek tarifi  yazıyorum :) 

MALZEMELER:

 Hamuru için:
100 gr. oda ısısında tereyağ yada margarin
1 adet yumurta 
3/4 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik 
Tuz
Yarım pkt. kabartma tozu 
Alabildiği kadar un 

Üzeri için:
1 yumurta sarısı 
İnce rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
 Hamuru unlu zeminde yarım cm. kalınlığında açıp kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin.
170 dereceli  önceden ısıtılmış fırında üzeri pembe olana kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun

5 yorum:

  1. ellerinize saglik,baharatli,biskuvu ve kraker tarzi seyler cok guzel oluyor gercekten,cok guzel gorunuyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar :) Ben Chef adayı olma yolunda ilerleyen bir blog sahibiyim blogumu takip eder ve izlerseniz çok sevinirim iyi günler :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık nefis olmuşlar tam çay yareni sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...