4 Ağustos 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Hayırlı günler diliyorum herkese...
Nasılsınız bakalım
Ramazan nasıl geçiyor sizin oralarda...
 Rahmetin, bereketin kat kat arttığı,duaların kabul olduğu bu ayda, bizde zorda olan müslüman kardeşlerimiz için dua edelim...
Rabbim tüm sıkıntıda olanları feraha ulaştırsın.
Amin....

****
Zeytinyağlı barbunya, özellikle ramazan iftar sofralarına çok yakışan bir yemek...
Hem hafif,hem lezzetli ve hemde doyurucu...
Barbunyanın tamda mevsimi olması hasebiyle de sofralarımızdan eksik etmememiz gerekir diye düşünüyorum.
Tarifi ramazan etkinliği düzenleyen cafemisve gelibolu17 bloğuna yolluyorum

MALZEMELER:
1 kilo taze barbunya
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet havuç
1 kaşık salça
1 kaşık tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:
Taze nane
Maydanoz

YAPILIŞI:

Barbunyaları temizleyip haşlayın ve süzün.
Zeytin yağını tencereye alıp kızdırın.
İçine ince kıyılmış soğanı ve sarımsakları ilave edip kavurun.
Soğanlar kavrulunca ince kıyılmış biberleri ve havucu ekleyip karıştırın.
Haşlanmış barunya, salça ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzunu ve 1 kaşık toz şekeri ayarlayıp üzerini aşacak kadar sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Barbunyalar pişip suyunu çekince ocaktan alıp  servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanozu serpip ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun



14 yorum:

  1. İftarlık hazır,afiyet olsun...:)

    YanıtlaSil
  2. inanın çok güzel geçiyor bizde ramazan acıkmıyoruz susanmıyoruz biraz halsizlik oluyor eee o kadarda olsun :)
    bende diyorumki ALLAHIM Muhammet ümmetine dünyada da ahirettede iylik versin
    Barbunyada harika olmuş canım ellrine sağlık bereketli iftarlar

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun çok severim kurusuda kışın çok güzel olur hayırlı ramazanlar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Reyyan cım,
    barbunya en sevdiğim yemeklerden biridir.Şekeri karamelleştirip yapmayı hiç. denedin mi, yle de çok nefis oluyor, ellerine sağlık, hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  5. Cok güzel, ellerine saglik. Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  6. yazın en güzel zeytinyağlılarından , afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  7. cok severim...

    http://modabulmacasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Canım benim,çok teşekkür ederim,ellerine sağlık..şimdi yayınladım tarifini,görmeye gelebilirsin,gecikme içind ekusura bakma nolur,her zaman beklerim güzel tarfilerini,sevgiylekal selamlar olsun,birde hayırlı cumalar :)

    YanıtlaSil
  9. Çok severim zeytinyağlı barbunyayı
    güzel görünüyor acıktımmı ne:))
    ellerine sağlık arkadaşım.Hayırlı ramazanlar sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba arkadaşım etkinlikde gördüm tarifi zeytin yaglı barbunya ellerine saglık çok güzel gözüküyo diger tariflerinde harika denicem hayırlı iftarlar arkadaşım

    YanıtlaSil
  11. Hayirli Ramazanlar size de.
    Iftar sofranizda bereket ve huzur eksik olmasin

    YanıtlaSil
  12. biizm buralarda da çok güzel geçiyor ramazan,rabbimin hikmeti havalar serinledi

    barbunyayıda çok severim elien sağlık çok güzel görünüyor

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  13. çok severim barbunyayı =)

    YanıtlaSil
  14. Barbunyayı nasıl da severim:) Ne zamandır sürekli aklımda, yapayım diyorum ama burada maalesef barbunya bulamıyorum:(

    Fotoğraf gözümü doyurdu şimdilik :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...