15 Mart 2011 Salı

PATATES MANTISI


Dün akşam boğazlarımdaki yanma bugün ağrıya ve batmaya döndü.
Yutkununca sanki bişeyler yırtıyor boğazlarımı.
Pastil emdim,ıhlamur çayı içtim ama nafile....
Üstüne bugün bloglara girememem de  canımın sıkılması için yettide arttı.
Hani düzelmişti ya hu :(

*****

Öğlenden sonra canım bişeyler istedi çayın yanında
en pratik ne yapabilirim diye düşünürken daha önce bir çok sefer yaptığım patates mantısını yapmak geldi aklıma.
Hem kolay, hem besleyici hem de bence çayın yanında çok güzel gidiyor.
Malzeme listeside aslında kişi sayısına göre ayarlanabilir ama ben yaptığım şekilde yazıcam malzemeleri



MALZEMELER:

4 orta boy patates
5 kaşık sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 adet soğan
tuz
nane
kırmızıbiber
İsteğe bağlı olarak sarımsak

YAPILIŞI:

Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Teflon tavaya 2 kaşık sıvı yağını alıp kızdırın.
Patatesleri içine alıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kavurun.
( bu işlem biraz uzun sürüyor, sıvı yağın miktarı özellikle az olmalı. Patatesler sıvı yağda kızarmayacak ama iyice kavrulacak)

Soğanı piyazlık doğrayıp kalan yağda karamelize olana kadar kavurun. İçine naneyi ve pul biberi katıp yağa renklerini vermesini sağlayın.

Yumuşayan patatesleri servis tabaklarına pay edip üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Karamelize soğanları da üzerine serpip sıcak servis yapın

Afiyet olsun







9 yorum:

  1. canım geçmiş olsun.Patates mantına bayıldım:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun,evet çayın yanına güzel olur patates mantısı,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. öncelikle cok cok gecmis olsun canim tez sifalar diliyorum! patates mantin enfes görünüyor..ellerine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SANIRIM FARENJİT OLMUŞSUNUZ BENİM BÜYÜK KIZ ÖYLE HEP FARENJİT HEP FARENJİT :(((
    ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR PATATESLERİNİZ ELLERİNİZE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  5. hariika bir tarif olmuş bu.çok pratik..ellerine sağlık..sıkıştığımda yapabilirim...

    YanıtlaSil
  6. ban genellikle merserize ip kullanmayı seviyorum.merserizede nako pırlanta..ama yün farketmez..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik. Bu mantiyi birisinde yemistim. Cok lezzetliydi. Gecmis olsun sana, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok pratik bir tarif. eline sağlık. çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten pratik bir tarifmiş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...