İşte yeni bir atmasyon yemekle daha karşınızdayım :)
Sedo kızın dediği gibi mucittin mi oluyorum ne :D
Dolabı açtığımda nerdeyse haftasını bulacak olan mantarla karşılaştım
Unutmuşum garibim mantarı ya hu :(
Buzlukta da biraz haşlanmış nohut vardı.
Bi kaç malzeme daha kattım karıştırdım ortaya bu yemek çıktı.
İşin aslı ilk kez güveçte bi yemek pişirdim ama sevdim ben bu güveci :)
MALZEMELER:
Yarım kg. mantar
2 su bardağı kadar haşlanmış nohut
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
Çeyrek kangal sucuk
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Mantarları temizleyip doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Güveci ateşe koyup ısıtın.
Tereyağını katıp eritin.Soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
Ardından küçük doğranmış biberleri ilave edip biberler solana kadar kavurun.
1 kaşık salçayı ekleyip çok az sıcak su ilavesiyle salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
Haşlanmış nohutları,mantarları,küçük doğranmış sucuğu, tuzu ve karabiberini ilave edip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
atmosyon gibi durmuyor ama nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık "Mucittin Reyyan" Ben çok sık kullanırım güveci,bir de yoğurt mayalamayı dene.Tabi taze sağılmış süt bulabilirsen...yoğurt harika oluyor.
YanıtlaSilÇOKDA LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR MANTARI HERŞEYE ÇOK YAKIŞTIRIYORUM ÇÜNKÜ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
ekmeği banıp yiyesim geldi.ellerine sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilbayılırım mantarada nohutada eminim birbirlerine çok yakısmıslardır..ellerine sağlık..
YanıtlaSilneden olmasın mantarla nohut nefis görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSilgüveçte yemek pişirmek bence ayrı bir zevk.lezzeti daha da güzel oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilgercekten görüntü bir harika mantarada bayilirim ellerine saglik arkadasim
YanıtlaSil