17 Ocak 2011 Pazartesi

Mercimek Topları



Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı rende kaşar
1 yumurta
tuz
karabiber
3-4 dal taze soğan
aldığı kadar galeta unu

Kızartmak için sıvı yağ
Bulamak için mısır unu

Yapılışı:
Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip haşlayın.
Haşlanan mercimekleri tel süzgeçten süzün ve akan suyun altında iyice durulayın.
Yoğurma kabına alıp içine yumurta,kaşar rendesi, ince doğranmış taze soğan, tuz,karabiber ve aldığı kadar galeta unu ekleyip yoğurun.( kıvamı bildiğimiz kuru köfte kıvamında olacak)

10-15 dakika buz dolabında bekletin.
Sıvı yağı kızdırın.
köfteleri şekillendirip mısır ununa bulayın ve kızartın.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

* köfteleri bol yağda kızartırsanız dağılıyor benden demesi:)
* köftenin hamuruna maydonoz ve değişik baharatlarda ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...