17 Haziran 2017 Cumartesi

Porsiyonluk Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı





















Herkese merhaba!..
Nasılsınız bakalım:)

Bu ramazan ayının en favori tatlısı bu, yapmayanı dövüyorlarmış:D
Yapımı da oldukça kolay


MALZEMELER:

1 pkt kemalpaşa tatlısı
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 pkt vanilya

Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz fıstık

YAPILIŞI:

Sekeri ve suyu tencereye alıp kaynama noktasına gelince kemalpaşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tatlıları kuplara 2-3 tane olacak şekilde pay edin
( Benim kuplara 3 tane sığdı)

Muhallebisi için vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişirin.
Kaynama noktasına gelince kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin.  Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi kemalpaşaların üzerine pay edin.
Muhallebinin üzerine birer tane kemalpaşa koyup hindistan cevizi ve toz fıstıkla süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...