3 Şubat 2014 Pazartesi

KROKANLI- FINDIKLI PASTA



Geçen perşembe komşu günü bizdeydi ya, ikramların baş rol oyuncusu :) bu pastaydı...
Ben grip olduğum için tadını alamadım ama yiyenler çok beğendiler. 
Hatta bir dahaki komşu gününde onlarda bu pastadan yapacaklarmış :) 
Kendi pastanızı kendiniz uydurun, hazıra konmayın dedim :) 
Allah'dan hepsi şaka kaldıran komşularda alınmıyorlar :) 

Pastanın keki, benim kelepçeli kalıp bozulduğu için pilav tenceresinde pişti :) 
Saplarını aleminyum folyoyla kaplayıp attım fırına.
Mis gibi de pişti :) 
Ben pastanın kekini bir gün önceden yaptım.
İyice dinlendiği için ikiye bölünmesi daha kolay oldu.
Kremasını da ikramdan bir gece evvel yaptım.
Bide öyle bekledi...
O yüzden yemede yanında yat kıvamda bir pasta oldu..

MALZEMELER:

Keki için:

4 yumurta 
1 bardak şeker
1 bardak un 
1 bardak kavrulmuş fındık unu 
( Bütün fındıkları  tavada kavurup sonrasında robottan geçirdim) 
1pkt. kabartma tozu 
1 pkt. vanilya 

Kreması için:

1 kaşık un 
1 kaşık nişasta
5 kaşık şeker 
1 yumurta sarısı
1 pkt. vanilya 
2,5 bardak süt
1 poşet krem şanti

Arasına:
3 adet muz

Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
1 poşet ( tek kişilik) granül kahve 
1 su bardağı iri kıyım fındık
 Yarım bardak bütün fındık
İsteğe bağlı toz antep fıstığı

Karamel için:

5 kaşık şeker
 YAPILIŞI:

Keki için, 4 yumurta ve bir bardak şekeri iyice çırpın. ( yaklaşık beş dakika) 
Fındık ununu elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına boşaltın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kek soğuyunda ikiye bölün.

Kreması için vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Ocağın altını kapatın.
Vanilyayı ve toz haldeki krem şantiyi ekleyip mikserle yaklaşık beş dakika çırpın.
Krema soğumuş olmalı.

Kekin alt tabanını servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine yayın.
Dilimlenmiş muzları aralıksız dizin.
Muzların üzerine kalan kremayı yayın.
Diğer keki üzerine kapatıp elinizle hafifçe bastırın.
Bu şekilde soğuk bi yerde beş dakika bekletin.( dolapda değil) 

Krem şantiyi ve toz haldeki kahveyi çırpma kapına alın.
Üzerine sütü döküp iyice çırpın.
Kahveli krem şantiyi pastanın yer yanına güzelce sürün.
Üzerine iri kıyıp fındık serpin.
İsteğe bağlı biraz antep fıstığıda serpebilirsiniz.
Karamel için,
Şekeri sos tavasına alıp kısık ateşte şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekletin.
Karamelden kaşık kaşık alıp fındıkların üzerine dökün.
Soğuduktan sonra kalan krem şantiyle süslemeler yapın.
En az 4-5 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. offfff.harika olmuş canımm.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..goruntude muhteşem olmuş..tadıda oyledır emınım..sevılerımı bırakıyorum canım...

    YanıtlaSil
  4. mmmmmmmmmmmm... j'aimerais bien goûter !!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...