22 Şubat 2014 Cumartesi

İMAM SARIĞI


Huzurlu ve mutlu bir haftasonu diliyorum herkese... 
Son zamanların moda ikram tarifi imam sarığını bende yaptım en sonunda ve sizlerle paylaşayım istedim.
Yapımı biraz el oyalasa da sunum itibariyle güzel bir ikramlık... 
Siz isterseniz büyük olarak da yapabilirsiniz...


MALZEMELER:

Pandispanya için:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un 
1 pkt. kabartma tozu 
1 pkt. vanilya 
2 yemek kaşığı kakao 
3 kaşık su 

Krema için:
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta
3 kaşık şeker 
1,5 bardak süt
1 pkt. vanilya 
1 bardak hindistancevizi rendesi

Sosu için:
80 gr. bitter çikolata 
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 kaşığı kaynar su 

YAPILIŞI:
 Pandispanya için, yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp, şeker eriyene kadar iyice çırpın( ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel pandispanyanız olur)
Elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son üç kaşık suyu ilave edip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Kürdan testini geçtiğinde pişmiş demektir :) 
Pandispanyayı fırından alın ve ızgara üzerine ters çevirip soğurun.
Pandispanya soğuyunca yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın.
Pandispanyadan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Çift sayı olmasına dikkat edin.

Kreması için:
Hindistan cevizi hariç bütün malzemeyi sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak üzeri göz göz olaba kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkana kadar sürekli karıştırın.
Kremadan 1 yemek kaşığı alıp yuvarlak kesilmiş pandispanyanın üzerine sürün.
Diğer pandispanyayı üzerine kapatın ve yan kısımlarını kremaylakaplayıp hindistan cevizine bulayın.
Bütün pandispanyaları bu şekilde hazırlayıp servis tabağına dizin.

Çikolata sosu için:
Çikolataları küçük küpler halinde kırıp sos tenceresine alın.

Ve benmari usulü eritin.
İçine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Sosu benmariden alıp sürekli karıştırarak azar azar kaynar su ilave edip akışkan hale getirin.
( Her seferinde 1 kaşık ilave edin ki birden cıvıyıp kıvamı bozulmasın) 
Sosu pandispanyaların orta kısmındaki boşluklara bie tatlı kaşığı yardımıyla sürüp yayın.
İyice donması için bir kaç saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor Reyyancım, malzemelere bakılırsa çok da lezzetli :)
    Ellerine sağlık ve bir kez daha sorayım, yok mu sizin apartmanda boş daire hala???

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, size daha önce mail atmıştım ama gitmemiş olma ihtimaline karşı yeniden yazıyorum.

    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...