Hayatta en nefret ettiğim insan tipi, söz verip sözünde durmayan,
İki yüzlüler ve kendini beğenmişlerdir...
Ve ben bu insanlardan çok çekmişimdir...
Aslında karşımdaki insanı iki soruda anlarım ama belki bu sefer yanılıyorumdur, ön yargılı olmayayım diye kendimi frenlerim hep...
Ama yok illa haklı çıkarcaklar beni....
Aaaaaa ben seni arıyacaktım Reyyan hanım ama işte unuttum falan filan
Yalancı...
Sanki anlamadım ben senin karın ağrını...
Bide sonra görüşürüz müş...
Çok beklersin....
Uğurlar olsun....
*****
Zaten zıplak olan sinirlerim tavandan inmemeye kararlı bu tür insanlar yüzünden...
Neyse ben geleyip tarifime..
Bu sinirle tarif mi verilir onu da bilmiyorum ya....
Sabah kahvaltıları için çok sık yaparız biz bu tarifi..
Acısı çok olunca lezzeti de daha güzel oluyor diyim :)
Yine ölçüsü olmayan bir tarif
İstediğiniz miktarda yapabilirsiniz...
Nasıl yaptığıma gelince...
4 orta boy patatesleri soyup halka halka dilimledim. ( tırtıklı bıçağım oluklu şekil verdi )
Tencereye patatesleri aktarıp, üzerine yarım çay bardağı kadar fındık yağı, tuz, 1 çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay bardağı kadar su ekledim
Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte patatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiridim..
Servis sırasında üzerine pul biber serptim...
Hadi afiyet olsun....
benim için yepyeni bir patates tarifi, teşekkürler, ellerine sağlık
YanıtlaSilkahvaltılar için deneyeceğimdir. takmayın o tip insanları, sallayın bence...
YanıtlaSilzerdecali sadece, kucuk hanimin sutune katiyoruz. Bu patates kizartmasi favorim,, boyle de deneyelim bari
YanıtlaSilNaparsın Reyyan'cım,herkes aynı değil.
YanıtlaSilEn güzeli o tarz insanlar üzerine kafa yormamak ne güzel demişsin bak-Uğurlar olsun- Ötesi yok :)
Patates de nefis gözüküyor,zerdeçalım olsaydı hemen denerdim.:)
İlk fırsatta inşAllah.
Muhabbetle...
Zerdeçallı mı, ilkkez gördüm :) Kadın milleti çok üretken işte. Ellerine sağlık. Hayırlı kandiller.
YanıtlaSilBu akşam ızgara balık yanına ben bu zerdeçallı patatesi deneyeyim diyorum, iyi fikir geldi.Teşekkürler.
YanıtlaSil