Merhaba....
Nasılsınız bakalım...
Benim sinirler bugün biraz zıplak...
Anlamadan, dinlemeden,bilmeden birinin hakkında ahkam kesen insanlardan nefret ederim ve bugün o yüzden sinirliyim..
Eskiden bonbon olan sonrasında isim değiştirip truff olarak karşımıza çıkan bu leziz atıştırmalığı yaptım bugün
Herşeyde olduğu gibi bon bonumuza da sahip çıkamadık sanırım..
Küçükken annem çok yapardı bize
Bisküvileri, kalmış kurabiyeleri v.s ufalar, içine erimiş tereyağ, kakao koyup yoğurur, yuvarlar fındık fıstık artık ne varsa bular bizde bayıla bayıla yerdik...adı da bonbon du o zaman...
ama bon bon hafif kalıyor canım çocukmuyuz biz bon bon yicez dimi....
Sana şöyle bir truff versem nasıl olur istermisin..
Oooo isterim tabi bayılırım
Hadi canım çocukmusun sen :)
İşte böyle kaybediyoruz biz değerlerimizi...
Benim antep işim gitmiş avrupaya hardenger olmuş, rokoko gitmiş brezilya nakışı olmuş, annanemin kırk yaması gitmiş patchwork olmuş
Bizde bu avrupalılar ne becerikliler diye ağzımız açık izlemişiz...
Oysa ki hepsi bizim değerimiz, bizim kültürümüz
Bizden öğrendiklerini gelip bize satıyorlar bizde hayran oluyoruz...
Neyse dedim yaa sinirliyim bugün yazdıkça yazarım o yüzden
Ben geliyim bon bonumu nasıl yaptığıma
Aslında dün kek yaptım 2 yumurtalı azıcık bişey
Şekilli kalıplarıma döktüm ki hayalimde farklı şekilde süslemek falan vardı...
Benim keklerim öyle yumuşak oldu ki kalıptan çıkarırken şekilleri de bozuldu...
Eee ne yapıyım ben bundan derken annemim bonbonları geldi aklıma...
Çok da basit..
Ölçüsü yok yani ben ölçü kullanmadım
Dediğim gibi kekle, bisküviyle, kurabiyeyle de yapabilirsiniz bu tarifi
Nasıl mı yaptım ?
7 tane minik kekim vardı limonlu ve fıstıklı onları bi güzel robotta un haline getirdim
Bir paket vede bir paketten az yani yaklaşık 95 gr kadar bitter vardı onu erittim döktüm ufalanmış keklerin üzerine bi güzel yoğurdum.
Yuvarladım ve hindistan cevizine buladım...
Hepsi bu kadar :)
Allah'a emanet olun.
Hoşçakalın...
reyyancım çok haklısın biz başkalarına özenirken her şeyimiz elden gidiyor
YanıtlaSilbonbonların harika canım
çayımın yanına aldım
:)))
bende artan keklerden yapıyorum harika oluyor canım.ellerine sağlık.lokmalık ne güzel olmuşlar.sevgiler.
YanıtlaSilNe yazık ki insanlar bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyi matah birşey zannediyorlar. Çarpı işine neden kanaviçe demiyormuşuz diye konuşuyor bazıları, azıcık beynini yorsa "çarpı işi" demenin tam Türkçe karşılık olduğunu anlayacak, biraz araştırsa "kanaviçe" nin İtalyanca bir kelime olduğunu öğrenecek ama yok, olmaz, ahkam kesmeleri lazım.
YanıtlaSilBen sinirlenmiyorum bu tiplere, sende boşuna sinirini zıplatma, Batı hayranlığı bizde her daim vardı, böyle de gider.
Kaldı ki canım baklavamız bile ellerin olmuşken bonbon gitse ne olur :)
asigim truflara :-)))
YanıtlaSilellerine saglik
sen boşver takılma öyle şeylere ,
YanıtlaSilüzme tatlı canınıda
yap güzel güzel tatlılarını sil gitsin öylelerini , kurtul bak ne hafifliyeceksin
Bayılırım tuffa ellerine sağlık
YanıtlaSilhaklısın reyhancım bu özeni olduğu sürece du bakalım daha hangi değerlerimiz kaybolacak:(
YanıtlaSilkeki robottan geçirme fikri çok hoşuma gitti daha yumuşak ve lezzetli olmuştur eminim sevgiler:)
YanıtlaSilSadece bize uygun olan ismini kullanıyorum, anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Ne kötü bir durum ya..Bonbonlor çok güzel görünüyor, içinde çikolata olan herşey güzeldir bence, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbir ara bende çok sık yapardım:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar