10 Mart 2012 Cumartesi

BON BON yada nam-ı diğer TRUFF


Merhaba....
Nasılsınız bakalım...
Benim sinirler bugün biraz zıplak...
Anlamadan, dinlemeden,bilmeden birinin hakkında ahkam kesen insanlardan nefret ederim ve bugün o yüzden sinirliyim..

Eskiden bonbon olan sonrasında isim değiştirip truff olarak karşımıza çıkan bu leziz atıştırmalığı yaptım bugün
Herşeyde olduğu gibi bon bonumuza da sahip çıkamadık sanırım..
Küçükken annem çok yapardı bize 
Bisküvileri, kalmış kurabiyeleri v.s ufalar, içine erimiş tereyağ, kakao koyup yoğurur, yuvarlar fındık fıstık artık ne varsa bular bizde bayıla bayıla yerdik...adı da bonbon du o zaman...
ama bon bon hafif kalıyor canım çocukmuyuz biz bon bon yicez dimi....
Sana şöyle bir truff versem nasıl olur istermisin..
Oooo isterim tabi bayılırım
Hadi canım çocukmusun sen :) 
İşte böyle kaybediyoruz biz değerlerimizi...

Benim antep işim gitmiş avrupaya hardenger olmuş, rokoko gitmiş brezilya nakışı olmuş, annanemin kırk yaması gitmiş patchwork olmuş 
Bizde bu avrupalılar ne becerikliler diye ağzımız açık izlemişiz...
Oysa ki hepsi bizim değerimiz, bizim kültürümüz
Bizden öğrendiklerini gelip bize satıyorlar bizde hayran oluyoruz...
Neyse dedim yaa sinirliyim bugün yazdıkça yazarım o yüzden 

Ben geliyim bon bonumu nasıl yaptığıma 
Aslında dün kek yaptım 2 yumurtalı azıcık bişey 
Şekilli kalıplarıma döktüm ki hayalimde farklı şekilde süslemek falan vardı...
Benim keklerim öyle yumuşak oldu ki kalıptan çıkarırken şekilleri de bozuldu...
Eee ne yapıyım ben bundan derken annemim bonbonları geldi aklıma...
Çok da basit..
Ölçüsü yok yani ben ölçü kullanmadım 
Dediğim gibi kekle, bisküviyle, kurabiyeyle de yapabilirsiniz bu tarifi 
Nasıl mı yaptım ? 

7 tane minik kekim vardı limonlu ve fıstıklı onları bi güzel robotta un haline getirdim
Bir paket vede bir paketten az yani yaklaşık 95 gr kadar bitter vardı onu erittim döktüm ufalanmış keklerin üzerine bi güzel yoğurdum.
Yuvarladım ve hindistan cevizine buladım... 
Hepsi bu kadar :) 
Allah'a emanet olun.
Hoşçakalın...

10 yorum:

  1. reyyancım çok haklısın biz başkalarına özenirken her şeyimiz elden gidiyor
    bonbonların harika canım
    çayımın yanına aldım
    :)))

    YanıtlaSil
  2. bende artan keklerden yapıyorum harika oluyor canım.ellerine sağlık.lokmalık ne güzel olmuşlar.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne yazık ki insanlar bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyi matah birşey zannediyorlar. Çarpı işine neden kanaviçe demiyormuşuz diye konuşuyor bazıları, azıcık beynini yorsa "çarpı işi" demenin tam Türkçe karşılık olduğunu anlayacak, biraz araştırsa "kanaviçe" nin İtalyanca bir kelime olduğunu öğrenecek ama yok, olmaz, ahkam kesmeleri lazım.
    Ben sinirlenmiyorum bu tiplere, sende boşuna sinirini zıplatma, Batı hayranlığı bizde her daim vardı, böyle de gider.
    Kaldı ki canım baklavamız bile ellerin olmuşken bonbon gitse ne olur :)

    YanıtlaSil
  4. asigim truflara :-)))

    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. sen boşver takılma öyle şeylere ,
    üzme tatlı canınıda
    yap güzel güzel tatlılarını sil gitsin öylelerini , kurtul bak ne hafifliyeceksin

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım tuffa ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. haklısın reyhancım bu özeni olduğu sürece du bakalım daha hangi değerlerimiz kaybolacak:(

    YanıtlaSil
  8. keki robottan geçirme fikri çok hoşuma gitti daha yumuşak ve lezzetli olmuştur eminim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Sadece bize uygun olan ismini kullanıyorum, anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Ne kötü bir durum ya..Bonbonlor çok güzel görünüyor, içinde çikolata olan herşey güzeldir bence, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bir ara bende çok sık yapardım:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...