Hayırlı kandiller diliyorum herkese...
Rabbim bu gecede umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin eylesin cümlemizi...
Bu mübarek gün bizimde miracımız olsun inşaAllah..
Amin...
***
Kandil simitini çok severim.Böyle güzel günlerde de pastanlerden gelir kokusu burcu burcu...
Bu sefer anneme yaptırdım.
Pastanedekilerden kat be kat güzel oldu.
Eeee nede olsa anne eli değdi :)
Sabahtan beri kandil simiti diye sayıklayıp durunca kalktı yaptı sağolsun.
Bana da ziyafet çekmek düştü :)
Aslında adını ''anne kandil simiti'' olarak değişsem mi ne yapsam :)
MALZEMELER:
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 pkt. kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp ince uzun şekilde yuvarlayın ve simit şekli verin.
Simitleri yumurta akına bulayıp susama batırın.
Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri açık pembe olana kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
sanada hayırlı kandiller canım,ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık kandilin mübarek olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık,çıtır çıtır nefis görünüyor, sevgiler.
YanıtlaSilSusamin en yakistigi lezzetlerden, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilÇok severim ,Akşam 5-6 tane hüplettim ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe güzel tarifler var burada, deminden beri bakıyorum, hem de çoğu benim bile yapabilceğim seviyede:) Ellerine sağlık hem bu Kandil simitleri için hem tüm tariflerin için hemde beniim bloğuma yazdığın güzel mesajların için...
YanıtlaSilSizin de geçmiş Kandiliniz mubarek olsun.
YanıtlaSilAnne eli değen tüm lezzetler harika nefis olur çünkü anne sevgisiyle yoğrulmuştur.Teyzenin ellerine sağlık,yiyenlere de şifa olsun.
Ayrıca bloğumu ziyaretiniz ve üy.için teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle...
mahlep müthiş bir tat katıyor kandil simidine tek sevdiğim tuzlu kurabiye :) son bir haftada iki kez yaptım 2 kaşık sirke koyunca çıtır çıtır oluyor tavsiye ederim :)
YanıtlaSil