17 Şubat 2011 Perşembe

MANİSA KEBABI


Aslında şu an benim kursta olmam lazım dı.
Dün  bir bugün iki astım kursu (ne ayıp )
Fıtıklarım neşemi biraz aldı bugünlerde
Başımı öyle bi döndürüyor ki bazen
evden dışarı çıkasım gelmiyor
Bugün de o günlerden biri:/

Kendimi biraz iyi hissettim ve mutfağa girdim.
Aslında yemek yemek amacıyla girmiştim ama kendimi yemek yaparken buldum. :)

Dolapta annemin kavurduğu etler vardı.Gözümede süt ilişince ne yapabilirim diye düşündüm ve başladım yapmaya.
Meğer manisa kebabı yapıyormuşum programlanmış gibi :))
Ellerime sağlık çok da güzel yapmışım ( bu kadar da şımarıklık olmaz ki canım :) )


MALZEMELER:

Krep için:

2 bardak süt
2 yumurta
2-3 kaşık sıvı yağ
aldığı kadar un
( Krep boza kıvamında olacak un ayarını ona göre yapın)

İç malzemesi:

1 kase kavrulmuş kuşbaşı et
1 soğan
2 sivri biber
2 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Bir tutam maydonoz

Üzeri için:

Krep adeti kadar kaşar dilimi
Domates dilimi
İnce doğranmış sivri yada dolmalık biber

Sosu İçin:
1 su bardağı su
1 kaşık salça
Tuz


YAPILIŞI:

Önce krebi hazırlayın.
Bunun için bütün malzemeyi bir kaba alıp tel çırpıcıyla çırpın.
Krep tavasına 1 kepçe krep hamurundan döküp iki tarafınıda pişirin.
Bir kapa  alın ve ağzını kalatın ( kuruyup sertleşmesin diye)
Bütün malzemeyi bu şekilde bitirin.

İç malzemesi için
Soğanı yemeklilk doğrayıp iki kaşık tereyağında ( sıvı yağda olabilir) kavurun.
Kuşbaşı eti ve salçayı ve ince kıyım sivri biberi ekleyip kavurun.
Tuzu biberi ve maydonozu katıp harmanlayın ve ocağınaltını kapatın.

Krebin bir tanesini derince bir kaseye yerleştirin.
Ortasına iç harçtan koyun.
Krebin dışardakalan kısımlarını ortada toplayıp ters çevirerek fırına dayanıklı  tepsiye dizin.
Bütün malzemeyi bu şekilde  hazırlayın.
Kreplerin üzerine sırasıyla kaşar dilimi, domates dilimi ve biberi koyup kürdanla tutturun.

Sosu için sıcak suyun içinde salçayı açıp tepsiye aktarın.
180 derecede öndecen ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. valla ne kadar şımarsan az :)) afiyet olsun efenim

    YanıtlaSil
  2. Bence de şımarabilirsiniz, süper olmuş.

    YanıtlaSil
  3. süper süper süper daha ne diyeyim

    YanıtlaSil
  4. gerçekten de harika olmus canim yaa...bak bak doy :))...ellerine saglik !

    YanıtlaSil
  5. merhabalarrrr :) sizin blogunuza girdiğimizde her zaman ağzımın suları akıyo siz bi dahisizniz :) buarada benim bir yemek blogum var daha çok yeni eğer sizlerde girip yorum yaparsanız beni çok mutlu edersiniz sizin gibi yetenekli bir insannın yorum yapması inanın beni çok mutlu eder fikirleriniz benim için çok önemli sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...