12 Şubat 2016 Cuma

ROMANYA USULÜ BALKABAKLI PASTA



Herkese merhaba! ...
Nasılsınız bakalım ☺
Bugün Nurselin mutfağında görüp denediğim  ve cok beğendiğim  tarifim var.
Bildiğimiz yumuşacık pastalardan biraz farklı olarak, alt ve üst sert ama ortası yumuşacık bir pasta. ...

MALZEMELER
Hamuru için;

7 kaşık şeker
7 kaşık süt
7 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1 pkt vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
400 gr  un

Ara kreması için;
1 kg  bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;
Pudra şekeri

YAPILIŞI;
1 kg  bal kabağını rendenin ince tarafıyla rendeleyip tencereye alın.
1 su bardağı şekeri ekleyip, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
1 tatlı kaşığı tarçını ekleyip karıştırın ve soğutun.

Hamuru için,  7 kaşık şeker, 7 kaşık süt ve 7 kaşık sıvı yağını ufak bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar bekletin.
Ocaktan alıp soğutun.
1 yumurtayı ekleyip karıştırın.
400 gr un,  karbonat ve vanilyayı karıştırın.
Sıvı malzemeyi ilave edip yoğurun.
Hamuru ikiye bölüp hafif unlu tezgahta 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Orta boy  dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serip  açtığınız hamuru yayın.
Üzerine  soğumuş harcı döküp yayın.
Diğer hamuru da açıp harcın üzerine dikkatlice yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirin.
Fırından alıp üzerine  mutfak bezi örtüp bu şekilde soğutun.
Kare şeklinde kesip üzerine pudra şekeri serpin.
Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. denemedim ama harika görüünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu pastayı geçen gün ben de görmüş ve bayılmıştım ellerne sağlık harika görünüyor mutlaka deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...