5 Şubat 2016 Cuma

HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE

















Herkese merhaba
Nasılsınız bakalım ☺

Sunumu ve lezzetiyle harika bir kurabiye tarifim var bugün

MALZEMELER
Hamuru için;

1 yumurta
1 çay bardağı şeker
125 gr.  Margarin
4 kaşık kakao
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Un

Şerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzeri için;
Sarı haşhaş
Bütün fındık

YAPILIŞI :
Şerbeti için,
Şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın ve soğutun.

Hamuru için,
Yumurtayı yoğurma kabına alıp,  mikserle çırpın.
Şekeri ve margarini ilave edin çırpmaya devam edin.
Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Fırını  150 derecede ısıtın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve  üst kısmını haşhaşa bulayıp  yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Ortalarına bütün fındık koyup  pişirin.
Kurabiyelerifırından alıp  sıcakken  soğuk şerbete atıp  10 sn  kadar  bekletip servis tabağına alın.
İyice soğuyunca  (tercihen  bir gün sonra ) servis yapın.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...