5 Şubat 2016 Cuma
HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE
Herkese merhaba
Nasılsınız bakalım ☺
Sunumu ve lezzetiyle harika bir kurabiye tarifim var bugün
MALZEMELER
Hamuru için;
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
125 gr. Margarin
4 kaşık kakao
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Un
Şerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Sarı haşhaş
Bütün fındık
YAPILIŞI :
Şerbeti için,
Şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın ve soğutun.
Hamuru için,
Yumurtayı yoğurma kabına alıp, mikserle çırpın.
Şekeri ve margarini ilave edin çırpmaya devam edin.
Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Fırını 150 derecede ısıtın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üst kısmını haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Ortalarına bütün fındık koyup pişirin.
Kurabiyelerifırından alıp sıcakken soğuk şerbete atıp 10 sn kadar bekletip servis tabağına alın.
İyice soğuyunca (tercihen bir gün sonra ) servis yapın.
Afiyet olsun
Etiketler:
Hamurişleri,
Kabartma tozu arkası,
Kurabiyeler,
Mutfakta mutluyum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder