21 Ocak 2016 Perşembe
BAZLAMA
Merhaba! ...
Nasılsınız bakalım. .. :)
Şehir hayatında herşeyde olduğu gibi, soframızın baştacı ekmeklerde suni malesef. Buram buram maya kokan, köy kokan, samimiyet kokan ekmekler yok artık.
Hani biz çocukken de olsa ucundan kıyısından doğal lezzetleri tattık da günümüzde çocuklarımız mahrum bu lezzetlerden .
Şehir imkanlarıyla koydekiler kadar lezzetli olmasa da ,ona yakın lezzette bazlama tarifim var bugün.
Bir kaç püf noktası dışında oldukça kolay bir tarif.
Özellikle pazar kahvaltılarınızda sıcak sıcak tuketmenizi öneririm.
Fazla fazla yapıp pisirdikten sonra derindondurucuda saklayabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr elenmiş un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pkt tozmaya
Aldığı kadar su
YAPILIŞI :
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Unun kenarlarına tuzu ekleyin.
Orta kısma mayayı, şekeri ve bir miktar su ekleyip parmak ucuyla mayayı eritin.
Kenardaki unlardan alıp su ilavesiyle ele hafif yapışan bir hamur yoğurun.
Hamuru sarıp mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamurun havasını alıp birkez daha mayalandırın.
Tezgaha temiz bir sofra bezi serin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sofra bezine aralıklı olarak dizin.
Üzerini örtüp 15 dakika daha mayalandırın.
Hamurların üzerine elinizle bastırıp yuvarlak şekil verin.
Teflon tavayı kızdırın.
Hamuru dikkatlice alıp tavaya aktarın.
Kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Etiketler:
Ekmekler,
Hamurişleri,
incik boncuk,
Yöresel yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tam da bugün oğlum gelmişken harika oldu bu tarif, ellerine sağlık, çok teşekkürler.
YanıtlaSilBazlamayı henüz mutfağımda hiç denemedim hep bir hevesim var ama bir gün yapacağım ölçüleriniz tam güzel uymuşa benziyor resimden , sizin tarifi not ettim bile bakalım yapıp paylaşırım bende sizi de etiketlemeyi unutmam tabi
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar. Ben de yapıyorum bazlama. Hem de haftada 2-3 kez. Hamurunu ekmek yapma makinesinde yapıyorum. Sonra çıkarıp sandviç ekmeği gibi oval ya da yuvarlak olarak elimle şekillendiriyorum, üstlerini kapatıp en az 15 dk dinlendiriyorum. Sandviç ekmeği gibi olanlar oğlumun beslenmesi için :) Hazır ekmeklerden çok daha sağlıklı. Ve kesinlikle çok daha lezzetli :)
YanıtlaSil