21 Ocak 2016 Perşembe

BAZLAMA


Merhaba! ...
Nasılsınız bakalım. .. :)
Şehir  hayatında  herşeyde olduğu gibi,  soframızın baştacı ekmeklerde  suni  malesef. Buram buram  maya kokan,  köy kokan,  samimiyet kokan  ekmekler yok artık.
Hani biz  çocukken de olsa  ucundan kıyısından doğal lezzetleri tattık da günümüzde çocuklarımız  mahrum bu lezzetlerden .
Şehir imkanlarıyla  koydekiler kadar lezzetli olmasa da  ,ona yakın lezzette  bazlama tarifim var bugün.
Bir kaç püf noktası dışında oldukça kolay  bir tarif.
Özellikle  pazar kahvaltılarınızda  sıcak  sıcak  tuketmenizi öneririm.
Fazla fazla yapıp pisirdikten sonra  derindondurucuda saklayabilirsiniz.

MALZEMELER
500 gr elenmiş un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pkt tozmaya
Aldığı kadar su

YAPILIŞI :
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Unun kenarlarına tuzu ekleyin.
Orta kısma  mayayı, şekeri ve  bir miktar su ekleyip  parmak ucuyla mayayı eritin.
Kenardaki unlardan alıp su ilavesiyle ele hafif yapışan bir hamur yoğurun.
Hamuru sarıp mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamurun havasını alıp birkez daha mayalandırın.
Tezgaha temiz bir sofra bezi serin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sofra bezine aralıklı olarak dizin.
Üzerini örtüp 15 dakika daha mayalandırın.
Hamurların üzerine elinizle bastırıp  yuvarlak şekil verin.
Teflon tavayı kızdırın.
Hamuru dikkatlice alıp tavaya aktarın.
Kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun



3 yorum:

  1. tam da bugün oğlum gelmişken harika oldu bu tarif, ellerine sağlık, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bazlamayı henüz mutfağımda hiç denemedim hep bir hevesim var ama bir gün yapacağım ölçüleriniz tam güzel uymuşa benziyor resimden , sizin tarifi not ettim bile bakalım yapıp paylaşırım bende sizi de etiketlemeyi unutmam tabi

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar. Ben de yapıyorum bazlama. Hem de haftada 2-3 kez. Hamurunu ekmek yapma makinesinde yapıyorum. Sonra çıkarıp sandviç ekmeği gibi oval ya da yuvarlak olarak elimle şekillendiriyorum, üstlerini kapatıp en az 15 dk dinlendiriyorum. Sandviç ekmeği gibi olanlar oğlumun beslenmesi için :) Hazır ekmeklerden çok daha sağlıklı. Ve kesinlikle çok daha lezzetli :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...