“Kim
bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar
da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da
hiçbir şey eksilmez.”
(Tirmizî, Savm: 82; İbni Mâce, Sıyam: 40)
(Tirmizî, Savm: 82; İbni Mâce, Sıyam: 40)
Allah'ın rahmeti bereketi üzerimize olsun....
Dünya müslümanları kan ağlıyor...
Heryerde zulüm kol geziyor...
Suriye,Mısır, Filistin ve Doğu Türkistanda insanlar işkence altında Ramazanlarını geçiriyor...
Onlar için en azından dua edip yardım dileyelim, elimizden geldiğince, karınca kararınca da olsa yardım gönderelim....
İftar sofralarının baştacı çorbalardır...
Hele o çorbayı, yemeği bir misafirle paylaşmak ayrı bir zevktir...
Bu çorba, hem besleyici,hem bol vitaminli hemde çok lezzetli oldu...
Dolapta tek tek kalmış sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz...
MALZEMELER:
İki parça tavuk butu yada göğüs eti
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
3 adet domates
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
1 çay bardağı kare şeklinde doğranmış çorbalık erişte( yoksa normal erişte de olur)
Tuz
Karabiber
Nane
1 bardak tavuk suyu
Su
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup haşlayın.
Haşlanan tavuk etlerini bıçakla didikleyin.
Suyunu kenara ayırın.
Çorba yapacağınız tencereye tereyağını alıp ( ben tavuk suyu kullandığım için bir kaşık tereyağ kullandım siz arzuya göre çoğaltabilirsiniz) eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Patatesi ve havucu minik küpler halinde doğrayıp tencereye alın ve bir iki kere kavurun.
Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine tavuk suyunu ve suyu ekleyip ( yaklaşık bir litre) sebzeler yarı kıvamda yumuşayana kadar pişirin.
Bu aşamada erişteyi ekleyin.( Çorbanın kıvamı katılaştıysa bu aşamada su ekleyin)
Erişteler yumuşayınca tuzunu ve bahatarları katıp bir iki taşım daha kaynatın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
mmmm nefis ellerinize sağlık Tam da bana göre sevgiler..
YanıtlaSil