10 Ağustos 2014 Pazar

ŞERBETLİ ÇİKOLATALI TATLI


Aslında bu kadar aceleci olmasaydım daha şık sunumlu bir tatlıyla karşınızda olabilirdim...
Zira o üsteki çikolatanın iyice donması gerekiyordu... 

Selam kelam etmeden konuya balıklama dalmamdaki sebep kendime kızmış olmam :) 
Tarif nefis yemek tariflerinin instagramından alınma...
Ne zamandır yapılmayı bekleyen tatlı, en nihayet bugün itibariyle yapıldı...
Öyle hemen yapalım da yiyelim cinsinden bir tatlı değil...
Dört aşamalı ve uzun sürüyor yapması...
Bu kadar emeğe değer mi peki
Kesinlikle....
Ben çok beğendim çok hafif bir tadı var...
Malzeme listesindeki şekerin çokluğundan '' bu çok ballı olacak'' dedim ama 
Hiç de öyle olmadı...
Bir gece öncesinden yaparsanız, ertesi güne kadar dinlenen ve kesilirken çikolatası böyle bulaşmayan bir tatlınız olur :)

MALZEMELER:
Keki için:

5 yumurta 
100 gr. şeker
30 gr. kakao 
50 gr. un 
10 gr. kabartma tozu 
1 fiske tuz 

Şerbeti için:
 10 kaşık şeker 
250 ml. su 

Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı un 
2 paket vanilya 
10 kaşık şeker 
50 gr. tereyağı 

Üzeri için:
200 gr. bitter çikolata 
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin.
Şekeri ilave edip harmanlayın.

Çırpma kabına yumurta aklarını alıp kar gibi olana kadar yaklaşık on dakika yüksek devirde çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek ilave edin( mikseri durdurmadan).
Unlu karışımı kaşık kaşık ilave edip yumurtaları söndürmeden karıştırın.
Kare borcamı yağlayın.
Kek harcını döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Kek kürdan testini geçince pişmiş demektir.
Keki fırından alıp iyice soğutun.

Şerbeti için, şekeri ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başladığında on dakika kısık ateşte pişirin.
Keke ara ara kürdan batırıp delikler açın.
Sıcak şerbeti döküp, şerbeti iyice çekmesini bekleyin.

Muhallebisi için, vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle ılınana kadar çırpın.
Ilık muhallebiyi soğumuş kekin üzerine dökün.

Çikolatayı sıvı yağı sos tenceresine alıp çok kısık ateşte çikolatayı eritin.
(ateş harlı olursa çikolata kesilir) 
Çikolata sosunu muhallebinin üzerine döküp iyice yayın.
Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alıp çikolata donana kadar en az 4 saat bekletin.
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun


7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefiss olmuş

    YanıtlaSil
  2. Immm mükemmel görünüyor ellerinize sağlık efem :p

    XooX

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  4. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba: Yemek bloğu yazarları için harika bir önerimiz var. Katılmak istermisiniz?
    http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari

    Mesajınızı beklerim

    YanıtlaSil
  6. taridfiniz maalesef gramla...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...