Aslında bu kadar aceleci olmasaydım daha şık sunumlu bir tatlıyla karşınızda olabilirdim...
Zira o üsteki çikolatanın iyice donması gerekiyordu...
Selam kelam etmeden konuya balıklama dalmamdaki sebep kendime kızmış olmam :)
Tarif nefis yemek tariflerinin instagramından alınma...
Ne zamandır yapılmayı bekleyen tatlı, en nihayet bugün itibariyle yapıldı...
Öyle hemen yapalım da yiyelim cinsinden bir tatlı değil...
Dört aşamalı ve uzun sürüyor yapması...
Bu kadar emeğe değer mi peki
Kesinlikle....
Ben çok beğendim çok hafif bir tadı var...
Malzeme listesindeki şekerin çokluğundan '' bu çok ballı olacak'' dedim ama
Hiç de öyle olmadı...
Bir gece öncesinden yaparsanız, ertesi güne kadar dinlenen ve kesilirken çikolatası böyle bulaşmayan bir tatlınız olur :)
MALZEMELER:
Keki için:
5 yumurta
100 gr. şeker
30 gr. kakao
50 gr. un
10 gr. kabartma tozu
1 fiske tuz
Şerbeti için:
10 kaşık şeker
250 ml. su
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
10 kaşık şeker
50 gr. tereyağı
Üzeri için:
200 gr. bitter çikolata
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin.
Şekeri ilave edip harmanlayın.
Çırpma kabına yumurta aklarını alıp kar gibi olana kadar yaklaşık on dakika yüksek devirde çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek ilave edin( mikseri durdurmadan).
Unlu karışımı kaşık kaşık ilave edip yumurtaları söndürmeden karıştırın.
Kare borcamı yağlayın.
Kek harcını döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Kek kürdan testini geçince pişmiş demektir.
Keki fırından alıp iyice soğutun.
Şerbeti için, şekeri ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başladığında on dakika kısık ateşte pişirin.
Keke ara ara kürdan batırıp delikler açın.
Sıcak şerbeti döküp, şerbeti iyice çekmesini bekleyin.
Muhallebisi için, vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle ılınana kadar çırpın.
Ilık muhallebiyi soğumuş kekin üzerine dökün.
Çikolatayı sıvı yağı sos tenceresine alıp çok kısık ateşte çikolatayı eritin.
(ateş harlı olursa çikolata kesilir)
Çikolata sosunu muhallebinin üzerine döküp iyice yayın.
Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alıp çikolata donana kadar en az 4 saat bekletin.
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Ellerinize sağlıkkk...
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefiss olmuş
YanıtlaSilImmm mükemmel görünüyor ellerinize sağlık efem :p
YanıtlaSilXooX
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com
Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
YanıtlaSilBenim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.
taridfiniz maalesef gramla...
YanıtlaSil