5 Haziran 2014 Perşembe

CİVE

Merhaba...
Nasılsınız bakalım
Mutfakta yeni  tatlar denemeyi seviyorum ben ama  en çok da yöresel yemekleri beğeniyorum.
Bugün de akdeniz mutfağından, antalya ve çevresinde çok pişirilen bir yemek denedim.
Ben akşam öğünü olarak değil de, ikindi çayının yanında sundum komşulara.
Çok beğendiler.
Azcık acısını fazla kaçırdım ama, yandık biraz :) 
Bu yemek bazı tariflerde oldukça sulu, bazılarında da benim yaptığım gibi...
En doğrusunu Antalyalı arkadaşlar yazarlar herhalde :) 
Ben yaptığım şekilde anlatayım efendim :) 
Benim yaptığım ölçüler dört-beş kişiye rahatlıkla yeter...
Siz ölçüleri ona göre azaltıp çoğaltabilirsiniz

MALZEMELER:
2 patlıcan 
3 domates
1 kuru soğan 
4 orta boy sivri biber
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı şeker
 1 yemek kaşığı limon suyu 
Yarım çay bardağı zeytinyağ 
1 tatlı kaşığı pul biber 
Tuz 
1 çay bardağı su 

YAPILIŞI:
 Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
Soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayın.
Zeytin yağını tencereye alıp kızdırın.
Ardından soğanları ilave edip kavurun.
Soğanlar kavrulunca biberleri katıp renkleri dönene kadar kavurun.
Domatesleri de ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
Patlıncaları yıkayıp suyunu iyice sıkın ve tencereye alın.
Bir iki çevirip tuzu, pul biberi şekeri ve limon suyunu ekleyin ve bir iki çevirin.
En son yarım çay bardağı pirinci ekleyip karıştırın.
1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Pirinçler pişince suyunu da çekmiş olacak.
Ilık yada soğuk servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Az çok tarifi biliyordum ama adının cive olduğunu da öğrenmiş oldum. Bence de acı çok yakışır. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hic yenedim ama cik begendimm.Hemen deneyecegimm..ellerinize saglik..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...