9 Haziran 2014 Pazartesi

SARAY LOKMASI



Tatlıya hayır diyeniniz var mı bilmem ama ben tam bir tatlı hastasıyımdır...
Haftaya tatlı başlayalım diye ve bu nefis tarifi sizinle paylaşayım diye aldım laptopu kucağıma :) 
Tarif çoook eski, annemin artık sayfaları lime lime olmuş yemek kitabından... 
Mutlaka denemenizi öneriyorum...

MALZEMELER:

Hamuru için:
500 gr. un 
1 paket toz maya 
1 kaşık erimiş tereyağ
Bir tutam tuz 
Aldığı kadar su 

Kızartmak için:
Sıvıyağ 

Şurup için:
750 gr. şeker 
Şekerin üzerini bir parmak geçecek kadar su 
Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Unu yoğurma kabına alıp mayayı ekleyin ve harmanlayın.
Erimiş tereyağ ve su ekleyerek boza kıvamında bir hamur yapın.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalandırın.

Şurubu için; şekeri ve suyu tencereye alıp kısık ateşte koyuca bir kıvam olana kadar kaynatın. bir kaç damla limon suyu ekleyip şurubu soğutun.

Mayalanan hamuru elle bir iki karıştırıpavuç arasına alıp top gibi sıkın.
Tavada kızmış olan yağın içine atın.
Lokmalar sertleşinceye kadar dokunmadan bekleyin. 
Sonra kevgirle karıştırarak iyice kızarmasını sağlayın.
Sıcak lokmaları soğuk şerbete atıp, lokmalar dibe çökene kadar bekletin.
Lokmaları servis tabağına alıp soğuk servis yapın.
Afiyet olsun


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...