Hayırlı cumalar blogcanlar...
Nasılsınız bakalım...
İtiraf ediyim bu yaşıma kadar hiç paskalya çöreği yememiştim.
Geçen gün komşu kızıyla yürüyüş yaparken paskalya çöreği yedin mi yemedin mi muhabbeti yapınca aklıma düştü.
İlk önce gidip hazır alıyım dedim ama ne çörekmiş mübarek bizim burdaki fırınlarda pastanelerde iki saatte bitiyormuş.
Bulamadım yani...
Vel hasıl yapmak gerek diyerek açtım annemin fi zamandan kalma yemek kitabını, buldum tarifi ve yaptım..
Gayet de güzel oldu....
Sizlerle de paylaşıyım istedim....
Vereceğim ölçülerle üç tane paskalya çöreği çıkıyor...
Bence fazla fazla yapıp atın derindondurucuya, çat kapı misafirleriniz gelince elinizin altında hazır çöreğiniz olur..
MALZEMELER:
Hamur için:
500 gr. un
2 yumurta
50 gr. oda ısısında margarin
100 gr. şeker
1 çay bardağı ılık su
1 pkt. toz maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
File fındık
YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına alıp üzerine şekeri, mayayı ve mahlebi ilave edip harmanlayın.
Unun ortasını havuz gibi açın.
Havuzun ortasına yumurtaları, margarini ve ılık suyu ekleyin.
Pamak uclarıyla yumurta margarin ve suyu iyice karıştırın.
Daha sonra unlu kısımdan yavaş yavaş alıp orta sertlikte bir hamur olana kadar iyice yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp iki misli olana kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru dokuz eşit parçaya ayırın.
Her parçayı 20 cm. uzunluğunda rulo yapın.
Üçerli gruplar halince çok sıkı olmayacak şelikde saç örgüsü yapın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çörekleri aralıklı olarak yerleştirip tekrar kabarmasını bekleyin.
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
Reyyan ne güzel kabarmış! Süper gözüküyor, ellerine sağlık, çok severim ben de paskalya çöreğini, yapmak lazım, kaydedeyim tarifini, çok teşekkürler çok sevgiler :)
YanıtlaSilSüper olmuş,ellerinize sağlık..Bende sizin ölçülerinizle hemen deniyorum..
YanıtlaSil100 gr şeker, bardakla ne kadar oluyor?
YanıtlaSil