18 Mart 2012 Pazar

KARANFİLLİ BALKABAĞI


Herkese mutlu,huzurlu, sağlıklı güzel bir hafta diliyorum...
Nasılsınız bakalım...
Bugün bahar kendini gösterdi İstanbul'da, mis gibi bir hava vardı 
Biz gezmek yerine cam silmeyi tercih ettik ( burdaki biz annem oluyor :) ) 
Sonrasında perde ütüledim vel hasıl yoruldum bir güzel...
Yarına kurs var, güzel şeyler öğreneceğiz yine inşaAllah....

Gelelim tatlımıza...
Kendilerini annem yaptı :) 
Bal kabağı tatlısını pek sevmesemde karanfilin ve tarçının kokusuna dayanamayıp bir iki tanesini yedim :) 
Yapması da kolaymış Koy ateşe pişsin...
Anneme tarifini verde blogda yayınlıyım dedim
Bal kabağı, biraz şeker, biraz karanfil 
Biraz ne anne ama, ne kadar biraz
Biraz işte 
Eeee ben şimdi nasıl yazıcam tarifi
Neyse bir kilo üzerinden nasıl yapılacağını anlattı.
Bende paylaşıyım dedim...

MALZEMELER:

1 kg. temizlenmiş dilimlenmiş bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
5-6 adet karanfil
Tarçın 
Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Balkabaklarını bir gece önceden tencereye alın.
Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın ve ertesi güne kadar bekletin (ki kabak suyunu versin) 
Ertesi gün karanfili ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayıp, seker reçel kıvamı alana kadar pişirin.
Servis tabağına alıp soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve tarçın serpip servis yapın.
Afiyet olsun

21 yorum:

  1. ellerine sağlık annemizin nefiss görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten tam cam silme havasıydı ama ben benim kızı ikna edemedim annenizi tebrik ediyorum :)kabak tatlısını çok sevenlerdenim karanfilli hiç yapmadım ama hoş bir kokusu olmuştur annenizi tatlı içinde tebrik ediyorum ellerine sağlık çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikna etmesine gerek yok ki

      alıyor kovayı geliyor :)

      Sil
  3. NE ÇOK SEVERİM :)
    ELLRİNE SAĞLIK CANIM ANNENİN
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor nefiss...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ben biterim kabak tatlısına. Annem harika yapar benim de. Ama dün çok canım istedi bir tarif deneyecektim aldım kabak, akşam bir diliminden iki kişik tavada kabak tatlısı taptım, hemde yemekten sonra bulaşıkları yıkamadan önce koydum ateşe bulaşık bitti dondurma istedim bakkaldan, tabakları hazırladım, şöyle birazcık oturdum sonra hop servis yedik gitti:)
    Ama bugün tüm öğleden sonra bir tarif denedim, iğrenç oldu, daha doğrusu olmadı. Anlamadım da tarifi, ee ne diye yapıyorsun anlamadığın şeyi değil mi?? amannn hep olacak değil ya...
    Karanfilli deneyeyim diyecektim neler anlattım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uuuuu dondurmalı süper olur heee
      bak hiç dondurmalı kabak tatlısı yemedim ben iyi fikir :)

      o olmayan tarif neydi ki acaba :)

      Sil
  6. sabah sabah canım kabak çekti.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim, tatlın nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. CANIM Bİ TANEM
    MMMMMM ENFES TEK KELİME İLE HARİKA
    :))

    YanıtlaSil
  9. Üzerine bol fındık olacak şeyle, mımm bir de anne elinden. Yeme de yanında yat hani.

    Anneciğinin ellerine sağlık,senin de paylaşımına.

    Ah bu anneler hep aynı, hava güneşli oldu mu hadi kalk kızım cam sil:)) Çok şükür ben hastalıktan yırttım bu sefer hihi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında iyi oldu sildik bitti işte ohh rahatım bu hafta :)

      Sil
  10. bu kdr kolaysa denemeli ya.. iç geçirerek olmaz :D

    YanıtlaSil
  11. Anne usulü yapılan tariflerin lezzetini hiçbirşey tutmaz, göz kararı yaparlar ama sevgilerini kattıkları için olsa gerek çok leziz olur. Annenizin emeğine sağlık, nefis görünüyor. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...