6 Ekim 2011 Perşembe
AJVAR SOS
Bugün takı tasarım kursu için lazım olan malzemeleri almaya gittik Banu ablayla...
Bu konuda hiç bir bilgimiz olmadığı için biraz Fransız kaldık :)
Hoca'nın yazdırdığı listeyi aldık :)
Yol boyu poşetin içine bakıp bakıp ne yapacağız bunlarla diyip durduk :)
Sabrın sonu selamet
İnşaAllah pazartesi anlıyacağız bakalım ne yapacağız :)
*****
Kış hazırlıklarına devam... :)
Aslında bu sosu daha önce bilmiyordum
İsmini dahi duymamıştım
Ta ki YEMEK ATLASI Gökçe'nin Lutenitsa sosa yaptığı yoruma yazana kadar :)
Değişik bir sos yaa
Eeee Reyyan ne yapar
Tabi ki araştırır:)
Sonra uygular ve çok beğenir :)
Ajvar sos Makedonya'lıların yaptığı bir sosmuş.
Kahvaltıda, makarna soslarında vs. kullanabilirsiniz..
MALZEMELER:
2 kg. etli kırmızı biber
2 kg. patlıcan
4 orta boy soğan
Yarım baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Pulbiber
YAPILIŞI:
Biberleri ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tencereye zeytinyağını alıp hafif kızdırın ve soğanları ekleyin.
Hafifçe kavrulduktan sonra biberleri ve patlıcanları ilave edin.
İrice doğranmış sarımsakları,sirkeyi ilave edip kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin.
Sosu blender' dan geçirip püre yapın ve tekrar ocağa alın.
Tuzu ve biberi ekleyip bir iki daha kaynatıp sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
İyice soğuyana kadar kımıldatmadan bekletin ve kilere kaldırın.
Kışın kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhabalar.bu sosu okulda arkadaşlar da konuşuyordu.yapmışlar.sayende ben de görmüş oldum.ellerine sağlık.ben de izlemeye aldım sizi.artık sıkı takipçinizim....
YanıtlaSilO poşetin içindekiler ile neler yapacaksınız ben de merakla bekleyeceğim şimdi:)
YanıtlaSilammaaaa ajvara fransız kalmamışsın :)
YanıtlaSilBiz pek severiz ailecenek :D
kekikte koyarız içine en çok yumurtalı ekmeğin ve patates kızartmasının yanında servis ederiz.
Afiyet olsun Siz'e :)
Kuzum nereden buluyorsun böyle cafcaflı yemek isimlerini?:))
YanıtlaSilİnan ilk defa duydum. Pek leziz olur eminim. Cumamız mübarek olsun canım benim...
senı bulduktan sonra bu kıs benımm ısımm zorr.. ne kadar cok kıslıkkk ögreneceklerımm varmıs:)) cok severımm özellıkle satın aldıgım bır urundurr kahvaltılıkda kullandıgım.. ama usenmeyıp kendıme guvenırsemm ve yapabılırsemm yasadı kocamm bu kışş sayende:))
YanıtlaSilDaha önce denemedim
YanıtlaSilmalzemeler güzel
e bu kadar lezzetli malzemelerdende nefis bir sos çıkar eminim.
Ellerine sağlık...
İki sos da birbirine pek benziyor. Çok da nefis görünüyor :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTekrar takı malzemelerimi ortaya dökesim geldi :))
bende ilk kez duydum,afiyetler olsun ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSüper bir sos, ellerine sağlık. Afiyetle tüketin inşaallah. Sevgiler.
YanıtlaSilPatlicanla daha bir lezzetli olmustur ,ekmegi bandira bandira yedikce yedir
YanıtlaSilEline saglik
çokta iştah açar bu kadar lezzetli bir sos ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilben de geçen hafta yaptım 1 kg domates de koydum:)) afiyetle yiyin inşallah
YanıtlaSilellerinize sağlık, Allah afiyetle yemek nasip etsin inşallah
YanıtlaSilAYY BEN BUNU HEP HAZIR ALIYODUM BU SÜPPER :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...