23 Ağustos 2011 Salı

GÜVEÇTE BEZELYE


Merhaba...
Hayırlı bir gün diliyorum herkese...
Ben bu güveç yemeklerini çok sevdim gerçekten...
Güveçte türlü yemeğini bir türlü sevemediğim için her türlü sebzenin tadının o şekilde olacağını düşünürdüm.
( içinde fasulye,kabak,patlıcan,patates olan türlüden bahsediyorum. Bir türlü barışamadık bu yemekle)
Ama yanılmşım.
Çok lezzetli oluyor gerçekten..
Birgün çorba pişireceğim bakalım nasıl olacak :)

MALZEMELER:
1 kg.ayıklanmış taze bezelye
200 gr.kavrulmuş kuşbaşı et
1 soğan
2 havuç
2 patates
2 adet domates
1 kaşık salça
2 kaşık tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su

YAPILIŞI:

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Güveç kabını ateşe alıp kızdırın.
Tereyağını ilave edip eritin.
Tereyağ eriyince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
Kuşbaşı eti ilave edin, bir iki karıştırın.
Havuçları küp kük doğrayıp güvece ilave edin ve kavurun.
Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin
Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Bezelyeyi  güvece alın, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp suyunu ilave edin.
Ve ağzı kapalı olarak yarı kıvamda pişirin.
Patateslerin kabuklarını soğup küp küp doğrayın.
Bezeleyeler yarı kıvamda pişince patateleri katıp, bezelyeler ve patateler yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. canımmm cok tesekkur ederım bılgı mesajı ıcın...yanı sıvıyağ soğuk olucak hamuru sıkıcaz oylemı kızdırıcaz yagı???????

    YanıtlaSil
  2. Güveçte yemek herzaman çok güzel oluyor.Bu beyzelyede harıka görünüyor ellerınıze saglık.

    YanıtlaSil
  3. güveç yemeklerini bizde çok seviyoruz ama çorbayı bakk merak ettim takipteyim

    YanıtlaSil
  4. bezalyeli yemekleri çok severim.helde güveçte yapınca harika olmuştur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ooh bayilirim! harika görünüyor :)
    ellerine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Güveç içerisinde pişirilen yemek hele bir de odun ateşinde pişirilirse lezzeti çok farklı oluyor,bende çok sık kullanırım.Bezelye aklıma gelmezdi ama denemeliim.ellerine sağlık.

    kocaman,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. güveçte pişen her yemek çok leziz oluyor.ben tam bir güveç hayranıyımdır.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Renklerin ahengine bayıldım:)
    Yemek nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
    Hayırlı Ramazanlar olsun..

    YanıtlaSil
  9. oooo,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.bu arada birşey soracağım;biz kapodakyadan güveç almıştık ama hiç kullanmadık .kullanmadan önce bir işle gerekiyor mu?,bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  10. yorumlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. otuzundan sonra, tam emin değilim ama kullanmadan önce fırınlanması gerekiyormuş

    biz hazır fırınlanmış olanını aldık :)

    bizim güvecin içi resimde de görüldüğü gibi kara :)

    YanıtlaSil
  12. Güveç yemeklerini çok severim,sık yaparım ama çorba aklıma gelmemişti,bekliyorum güveçte çorba tarifini...:)

    YanıtlaSil
  13. ne güzell,
    O pişe dursun,
    ben kokusu gelince ,tatmaya gelirim :)))

    YanıtlaSil
  14. Güveç yemeklerine doyum olmaz.
    Ellerine sağlık
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. ellerine saglik cok uzel gorunuyor bezelyecikler

    YanıtlaSil
  16. Güveçte pişirme fikri,kesinlikle harika!!
    Bende akşama ne pişirsem diye düşünüyordum,ne güzel bir fikir oldu bana...
    ellerine sağlık şekerim...
    sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...