Merhaba...
Hayırlı bir gün diliyorum herkese...
Ben bu güveç yemeklerini çok sevdim gerçekten...
Güveçte türlü yemeğini bir türlü sevemediğim için her türlü sebzenin tadının o şekilde olacağını düşünürdüm.
( içinde fasulye,kabak,patlıcan,patates olan türlüden bahsediyorum. Bir türlü barışamadık bu yemekle)
Ama yanılmşım.
Çok lezzetli oluyor gerçekten..
Birgün çorba pişireceğim bakalım nasıl olacak :)
MALZEMELER:
1 kg.ayıklanmış taze bezelye
200 gr.kavrulmuş kuşbaşı et
1 soğan
2 havuç
2 patates
2 adet domates
1 kaşık salça
2 kaşık tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
YAPILIŞI:
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Güveç kabını ateşe alıp kızdırın.
Tereyağını ilave edip eritin.
Tereyağ eriyince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
Kuşbaşı eti ilave edin, bir iki karıştırın.
Havuçları küp kük doğrayıp güvece ilave edin ve kavurun.
Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin
Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Bezelyeyi güvece alın, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp suyunu ilave edin.
Ve ağzı kapalı olarak yarı kıvamda pişirin.
Patateslerin kabuklarını soğup küp küp doğrayın.
Bezeleyeler yarı kıvamda pişince patateleri katıp, bezelyeler ve patateler yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.
canımmm cok tesekkur ederım bılgı mesajı ıcın...yanı sıvıyağ soğuk olucak hamuru sıkıcaz oylemı kızdırıcaz yagı???????
YanıtlaSilGüveçte yemek herzaman çok güzel oluyor.Bu beyzelyede harıka görünüyor ellerınıze saglık.
YanıtlaSilgüveç yemeklerini bizde çok seviyoruz ama çorbayı bakk merak ettim takipteyim
YanıtlaSilbezalyeli yemekleri çok severim.helde güveçte yapınca harika olmuştur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilooh bayilirim! harika görünüyor :)
YanıtlaSilellerine saglik..sicacik sevgiler
Güveç içerisinde pişirilen yemek hele bir de odun ateşinde pişirilirse lezzeti çok farklı oluyor,bende çok sık kullanırım.Bezelye aklıma gelmezdi ama denemeliim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilkocaman,
sevgilerimle...
güveçte pişen her yemek çok leziz oluyor.ben tam bir güveç hayranıyımdır.ellerine saglık.
YanıtlaSilRenklerin ahengine bayıldım:)
YanıtlaSilYemek nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
Hayırlı Ramazanlar olsun..
oooo,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.bu arada birşey soracağım;biz kapodakyadan güveç almıştık ama hiç kullanmadık .kullanmadan önce bir işle gerekiyor mu?,bilginiz var mı?
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilotuzundan sonra, tam emin değilim ama kullanmadan önce fırınlanması gerekiyormuş
YanıtlaSilbiz hazır fırınlanmış olanını aldık :)
bizim güvecin içi resimde de görüldüğü gibi kara :)
Güveç yemeklerini çok severim,sık yaparım ama çorba aklıma gelmemişti,bekliyorum güveçte çorba tarifini...:)
YanıtlaSilOlsa da yesem :)
YanıtlaSilne güzell,
YanıtlaSilO pişe dursun,
ben kokusu gelince ,tatmaya gelirim :)))
Güveç yemeklerine doyum olmaz.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Nefiss görünüyor.
ellerine saglik cok uzel gorunuyor bezelyecikler
YanıtlaSilGüveçte pişirme fikri,kesinlikle harika!!
YanıtlaSilBende akşama ne pişirsem diye düşünüyordum,ne güzel bir fikir oldu bana...
ellerine sağlık şekerim...
sevgiler.