4 Nisan 2011 Pazartesi

BEŞ ÇAYI TUZLUSU


Hayırlı haftalar herkese.
Beş çayı tuzlusu, Sofra dergisinin Şubat 2011 ayı sayısından
Hem lezzetli,  hem kolay.
Ben iç malzemesinde azcık değişiklik yaptım.
Evdeki ve eldeki malzemeleri kullandım yani :)
Zaten tarifin sahibi iç malzeme için kaşar peyniri hariç malzemeleri değiştirebilirsiniz demiş.
Ben dolmalık fıstık yerine ceviz, pastırma yerine sucuk olarak değiştim malzemeyi ;) 
45 dakikalık tarifler etkinliğine yolluyorum bu tarifi de 

MALZEMELER:

Hamuru için:
2 yumurta 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay mardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu 
2 çorba kaşığı sirke 
Aldığı kadar un
Tuz

İç malzemesi için:

Yarım çay bardağı iri kıyım ceviz 
2 kaşık sıvı yağ
Yarım kg. ıspanağın yaprak kısımları 
Çeyrek kangal sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Üzeri için:

Susam 

YAPILIŞI:

Yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Hamuru için diğer bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.

İç malzemesi için, sıvı yağı tavaya alıp ısıtın. İçine iri kıyım cevizi katıp bir iki dakika kavurun.
Doğranmış ıspanak ve küp küp doğranmış sucuğu ilave edip kavurun.
Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.
İç malzemesi hafif ılınınca rende kaşarı ilave edip harmanlayın.

Dinlenmiş hamuru üç eşit parçaya ayırın.
Her parçayı yarım cm. kalınlığında açın.
İç malzemesini yayıp ikiye katlayın.
Şekilli rulet yada bıcakla üçgenler kesin.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

12 yorum:

  1. ohhh mis gibi ne güzel görünüyor olsada yesem şimdi karnın acıktı zaten ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor..bu akşam denesem mi acaba :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Selam canım
    Bunlarda kurabiyelerde çok güzel olmuş beş çayına sana gelmek lazım demekki:) ne dersin?
    daha önce simitlere de yorum yazmıştım ama sanırım gelmemiş blog sorunları bitse de rahatlasak artık ayrıca etkinliğimize katılımların için teşekkürler
    sevgielr

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için

    papatya68, buyurun beklerim herzaman :)

    sümeyye, bence dene canım pişman olmayacaksın :)

    YanıtlaSil
  6. bende denemiştim bu tarifi ama ben arasına sadece kaşar koydum son dakika haberi ile misafirlerim geliuyordu onlara ikram etmek için yaptım. çok lezzetli bir tarif ellerine saĞLIK

    YanıtlaSil
  7. Tarifkolik/Öznur4 Nisan 2011 20:19

    Tarifinizi alıyorum şahane olmuş ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. cidden super olmuslar:) milfoyu de andirmiyor degil hani:)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş canım ellerine emeklerine sağlık:)
    öpüyorum seni kocaman :D

    YanıtlaSil
  10. çok harika görünüyor ellerine sağlık bayılırım bu tür böreklere
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. canımcım çok süpper olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Tarif gerçekten değişik ve görüntü çok güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...