18 Mart 2011 Cuma

SEBZELİ RULO LAZANYA


Dün sohbette bir kıssa anlattı hoca
Vakti zamanın da Alimlerden biri abdest alırken sararıp soluyormuş
Yanındakiler neden böyle olduğunu sorunca
'' Birazdan Allah'ın huzuruna çıkacağım, nasıl sararıp solmayayım'' demiş.

Ben abdest alırken yada namaz kılarken hiç böyle ince düşünmemiştim.
Gerçekten de öyle değil mi
''Rabbimle randevum var ona hazırlanıyorum'' diye düşünmek gerekmiyor mu? 
Rabbim bilincimizi artırsın 
Amin..

****

18 Mart Kurtuluş mücadelemizi kazanmamızın yıl dönümü...
Atalarımıza minnettarlığımızı ne yapsak ödeyemeyiz.
Onlar o mücadeleyi vermeselerdi belkide şimdi bu yazıyı yazmıyordum.
Rabbim Cümlesinin mekanını cennet eylesin.
Ruhları için birer fatiha okuyalım mı?

****

Sebzeli rolu lazanya...
İşte bir atmasyon tarif daha. Belki daha önce düşünüp yapanlar olmuştur bilemiyorum ama ben ilk kez yaptım daha doğrusu uydurdum. Börek niyetine de yedik :) 

Aslına başamel sos yapmayı düşünüyordum ama süt yoktu evde. gidip almaya da üşendim açıkçası :) 
Market o kadar uzakta ki,  evimizin altında :)) 
Ama olsun ya uzak olsaydı ben dere tepe aşmak zorunda olsaydım.
Yollarda kardan kapansaydı.
Bir süt yok diye açmı kalsaydım dimi :)

Tamam bugün cuma, kurstan geldim ve çok yoruldum o yüzden  yazıyorum bunlar yani :))
Bu arada bu tarifi de bugün yapmadım. Daha önce denenmiş ve yazılmayı bekleyenler arasındaydı.
Nasip bugüneymiş:)

MALZEMELER:


10 tane lazanya
2 adet kabak 
2 adet havuç 
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
Tuz 
Karabiber
1 tutam ince kıyım mandanoz

Sosu için:

2 kaşık salça 
1 su bardağı sıcak su 

Üzeri için:

10 tane ince dilim kaşar 
1 domates
2 sivri biber
kurdan 

YAPILIŞI:

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Rendelenmiş havucu ve kabağı ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı tuzu ve biberi ve maydanozu ekleyin. Çok az suyla(salçanın iyi açılması için) iç malzemeyi hazırlayın ve ılındırın.

Tencereye 2 litre kadar su koyup kaynatın. Tuzu ilave edin.
Lazanyaları tek tek haşlayın.
Haşlanan lazanyayı kesme tahtasına alıp içine iç harçtan koyun ve rolu şeklinde sarın.



Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üzerine  kaşar rendesi, domates ve biber dilimi koyup kürdanla tutturun.



Sosu için sıcak suda salçayı açın. Tuzunu ayarlayıp tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..



9 yorum:

  1. Canın dileklerine amin diyorum....Lazanyan farklı,sunumuyka şık ve güzel olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. selam arkadaşım
    amiiinn diyorum öncelikle
    ve eline sağlık sunum olarak böylesi daha güzel görünüyor afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ben yurtdışından pişirme gerektirmeyen lazanya getirttim bunu kat kat yapabilirim

    YanıtlaSil
  4. elinden,dilinden dökülmüş yine güzellikler...
    Amin diyorum amin ve de afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Harika ötesi görünüyor ellerine sağlık.Bu arada abdest konusundaki anekdotun çok güzel...yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. canım anlattığın kıssa çok güzel..lazanyandan hiç atmasyon gibi değil çok orjinal olmuş..

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ BİR SUNUM OLMUŞ. RABBİM BU BİLİNÇLE NAMAZ KILMAYI NASİP ETSİN BİZ KULLARINA..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  8. harika gözüküyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. Çok orjinal bir tarif denemek isterim.Teşekkür ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...