23 Mart 2011 Çarşamba

KAKULELİ KURABİYE



Açıkcası daha önce hiç kakuleli birşey yememiştim.
Aktardan alırken de biraz çekingendim, tadı nasıldır, kurabiyeye yakışır mı v.s
Paket halinde satıldığı içinde kokusunu da  alamadım.Üstelik fiyatıda pahalı, nerdeyse safranla yarışıyor
Aktar 5 liralık paketler halinde satınca dayanamadım aldım.
Ve hemen kurabiyeyi yaptım.
Tarifi burdan  aldım. Ama ben ek olarak üzerine çikolata erittim.
Kakule hiçte korktuğum gibi bir tada sahip değilmiş, üstelik kurabiyeye de çok güzel  yakıştı.
Denemenizi öneririm.

MALZEMELER:

175. gr oda sıcaklığında tereyağ (ben kakuleye belki yakışmaz diye margarin kullandım)
Yarım su bardağı toz şeker
1 pkt. vanilya
1 tatlı kaşığı toz kakule
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Yarım pkt. bitter çikolata

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru streç filme sarıp buz dolabında 2 saat dinlendirin.
Hamurdan parmak kalınlığında rulolar yapıp 2 parmak genişliğinde kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
(pişince biraz yayılıyor)

180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin.
Çikolata donunca servis yapın.
Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. bende kakuleyi denemek istiyorum ama sizin gibi endişelerim var.nefis görünüyor açıkcası ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. canım çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. cnm ellerine sağlık kakuleyi bende denemedim hiç ama şimdi bu tarifi merakettim en kısa zamanda denerim insallah:)

    YanıtlaSil
  4. kurabiyenin her türlüsünü severim kakulyi merakettim deniyecem
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım benimde hiç denemediğim birşey senin tarifinle deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  6. hiç denemediğim bir tat ama merak ettim doğrusu.görüntü çok güzel canım benim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...