6 Şubat 2011 Pazar

MUALLE


Tarifi yemek kursuna giden arkadaşımdan almıştım.
Antakya yöresine ait bir yemek ve çok lezzetli.
Mayhoş mayhoş mmmmmm :)
Gerçi mevsiminde toplanan sebzelerle  daha güzel oluyor ama kış sebzeleriyle de   fena olmadı  hani.


MALZEMELER:

1 kg. Patlıcan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük soğan
3 domates
3 sivri biber
4 diş sarmısak
1'er kaşık domates ve biber salçası
Yarım bardak sıvı yağ (sevenler zeytin yağıda kullanabilir )
1-2 kaşık nar ekşisi
1 çay bardağı su
tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup parmak parmak doğrayın.
Mercimeği haşlayın.
Soğanı piyazlık doğrayın( uzun uzun yani :) )
Domatesleri küp küp doğrayın.
Sarmısakları ve biberleri ince kıyın.
Patlıcan hariç tüm sebzeleri karıştırma kabına alın
Tuzu ekleyip harmanlayın.
Yayvan bir tencereye bu karışımın üçtebirini dökün .
Üzerine patlıcanları dizin.
Malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Sıvı yağı,nar ekşisi ve suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Ilık servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...