24 Şubat 2011 Perşembe

MISIR ÇORBASI


Tarifi Sofra dergisi'nin web sitesinden aldım. Biraz tatlımsı bir tadı var ama lezzetli. Ben beğendim yani :)
Bakalım siz beğenecekmisiniz

MALZEMELER:

1 kutu konserve mısır
(zamanında toplanıp haşlandıktan sonra ayıklanıp dondurucuya atılan mısırla nasıl olur acaba :) )
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
1 adet patates
2 kaşık un
1 çay bardağı süt
2 kaşık sıvıyağ
tuz
karabiber
Su

YAPILIŞI:

İnce kıyım soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberi sıvı yağda kavurun.
Küp doğranmış patatesi katıp pişirmeye devam edin.
Patates yumuşayınca unu katıp kavurun.
Suyu ilave edip çorbayı pişmeye bırakın. (suyun ayarını istediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz)
Çorba yarı kıvamda pişince mısırı,sütü, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin.

Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. CANIM ELLERİNE SAGLIK HEM LEZIZI HEM SAGLIKLI BAYILDIM CORBANA:))))

    YanıtlaSil
  2. CANIM FARKLI VEDE GÜZEL BİR ÇORBA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK....

    YanıtlaSil
  3. mısır olan her şeyi severim.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar:)
    yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederimm:))
    çorbanız değişik geldi gözüme ve nefiss görünüyor:))
    görüşmek dileği ile..

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir çorba ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hiç denemediğim bir lezzet.
    Çok güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. oglum tam bir mısır hastası.bu çorba tam bizimkine göre olmuş yani.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. yorumlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...