22 Şubat 2011 Salı

ÇİKOLATALI KEK & SEBZELİ GÖZLEME


Haberleri izliyorum sabah
Hiçte iç açıcı bişey yok
Hep savaş hem kargaşa
Neyi alıp veremiyoruz şu üç günlük dünyada anlamış değilim
Allah zorda olanların,darda kalanların yardımcısı olsun.
***
Teyzem aradı evdeyseniz geliyorum diye
Kalktım bişeyler yapıyım dedim çayın yanında
Çikolatalı kek ve sebzeli gözleme yaptım.
Hem hafif hemde lezzetli oldu.

ÇİKOLATALI KEK

MALZEMELER:
 1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
Yarım bardak sıvı yağ
1 pkt. vanilya
1pkt. kabartma tozu
8 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için:

1 paket bitter çikolata
Renkli şekerler
Damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtaları  ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Portakal kabuğunu, suyunu,sıvı yağı ve cevizi ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyip ilave edin ve karıştırın.
Yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Keki fırından alıp soğutun ve servis tabağına çıkartın.
Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı sürüp renkli şekerlerle ve damla çikolatayla süsleyip çikolata donunca servis yapın

Afiyet olsun.

SEBZELİ GÖZLEME:

MALZEMELER:

2 adet yufka
2 adet kabak
1 adet havuç
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 kaşık salça
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:

Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Kabakları ve havucu rendeleyip soğanlara katıp iyice kavurun.
Salçasını ilave edin.
Çok az su ilave edip pişirin.
Kabaklar suyu çekince tuz, karabiber ve maydonozu katıp karıştırın.
Harcı ocaktan alıp soğutun.

1 yufkayı ikiye kesin.(yarım daire olacak)
Kesilen yufkalardan birini tezgaha alığ ucundan içeri doğru bir miktar katlayın.
İç harcı bu bölüme yayın ve kenarlardan kıvırarak katlayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra teflon tavaya çok az tereyağ (sıvı yağ yada margarinde olabilir) sürüp gözlemeleri tek tek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

*Gözleme hamurunu kendinizde yapabilirsiniz
Su,tuz ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Küçük bezelere bölüp erimiş margarimle yağlayıp zarf şeklinde katlayın.
Biraz dolapta beklettikten sonra tekrar açın ve harç koyup kapatın ve teflon tavada pişirin.

*Gözlemenin içini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Ben bazen domatesleri küp küp doğrayıp sarmısak ve baharatlarla pişirip soğuduktan sonra harç olarak kullanıyorum bu şekilde de güzel oluyor.

10 yorum:

  1. Canım ikiside çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. AFİYET ŞİFA OLSUN CANIM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık ikiside çok güzel görünüyor. özellikle kekten canım istedi:)

    ---
    makam mevki sevdası koltuk sevdası onlarınki... bu dünya dünyayı isteyenlerin olsun ne diyelim Rabbim büyük...

    YanıtlaSil
  4. Ciğerli böreği sormuşsun. Karaciğerli de olabilir ama akciğerin tadı karaciğere göre daha hafif olduğu için akciğeri tercih ettim.

    YanıtlaSil
  5. gözleme de lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. kendi bloğumla ilgili bişeyler görünce hemen buraya(lezzetli kısma)dalış yaptım.ellerine sağlık demek istiyorum arkadaşım.sana sevgiler bırakıyorum.en kalb-i selamlarımla

    YanıtlaSil
  7. haberlerin hepsi öyle canım..ellerine sağlık gerçekten muhteşem görünüyor..görsellik süper..

    herkesi bloğumada beklerim :) sevgiler

    http://sutlugofret.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. bloğumu ziyaret edip yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  9. Harika gôzûkûyolar canim...ellerine saglik !

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...