18 Şubat 2011 Cuma

BEYAZ LAHANA KAVURMASI


Lahana özellikle karadenizlilerin mutfağında baş köşededir.
Hem karası hem beyazı...
Sarmalar,dolmalar,kapuskası,haşlaması,kavurması...
Helede kavurma turşudan oluyorsa tadına doyamassınız
Acısı biraz fazla, yanında da demli bir bardak çay
İşte kış aylarının en iyi salatası...:)
Turşunuz yoksa limon suyuylada ekşiltebilirsiniz sorun değil
Bu lezzetten mahrum kalmak olmaz ama dimi :))

MALZEMELER:
1 küçük kavanoz beyaz lahana turşusu
2 havuç (turşusuda olur)
2 adet büyük soğan
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Lahanaları süzüp ince ince doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. ( Biraz karamelize olsun)
İçine havucu ve ince doğranmış dolmalık biberleri ilave edip sebzeler diriliklerini kaybedene kadar kavurun.
En son lahana turşusunu katıp iyice  harmanlayın.
Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

* Eğer lahana turşusu yoksa bir küçük boy lahanayı haşlayıp ince ince doğrayın.
2 diş sarmısak ve soğanlar kavrulduktan sonra bütün sebzeleri katıp iyice kavurun.
1-2 limon suyunu katıp(ekşisini damak tadınıza göre ayarlayın) limon suyunu çekene kadar kavurup ılık servis yapın.
* Acısı bol olsun istiyorsanız kavurma sırasında arnavut biberi katabilirsiniz.


6 yorum:

  1. afiyet sifalar olsun .. ellerine saglik..sicacik sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kapuska, salatası ve sarmasından bunu da denemek lazım, ellerine sağlık, sevgiyle muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim

    hobibox gerçekten çok güzel oluyor tadı mayhoş mayhoşş miss miss :))

    YanıtlaSil
  5. CANIM MERHABA YENİ GELDİM BLOGUNA HAYIRLI OLSUN.TURŞU KAVURMASI HARİKA BENDE YAPIYORUM NEFİS OLUYOR.
    BENDE BEKLERİM CANIM.
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, ziyaretiniz ve paylasiminiz icin tesekkürler.
    Bende künefeyi bekarlik zamanimda yemezdim. Ama simdi cok seviyorum, aksam gene misafirlerime yaptim, bir dilim yiyen ikinciyi istedi. Tatlinin cok iyi ayarlanmasi gerekiyor, bende cok tatlili yapmiyorum hahfif oluyor. Bazen yazdigim o serbetten arttiriyorum. Ama esim cok tatlili sevdiginden ona artan tatliyi ekliyorum.
    Lahan kavurmasi harika olmus ellerinize saglik, karedenizli arkadaslarimda yiyip cok begendigim tadlardan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...