27 Ocak 2011 Perşembe

Kabak Safası



MALZEMELER:
5 orta boy kabak1 havuç
1 soğan
300 gr. küçük doğranmış tavuk eti
10 adet mantar
1 kaşık salça
3 kaşık sıvı yağ( tercihen zeytin yağ)
tuz, karabiber

BAŞAMEL SOS İÇİN:

4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık un
2 bardak süt
tuz
Üzerine kaşar rendesi

YAPILIŞI:
Kabakları soyup uzunlamasına ikiye kesin.Tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayın.

Fırın kabına alıp çekirdek kısınlarını çıkartın. Üzerlerine karabiber serpin.

Diğer yanda 3 kaşık sıvı yağında küp doğranmış soğanları kavurun.
Ardından küp doğranmış havucu ve tavuğu ekleyip tavuğun rengi dönene kadar kavurun.Sonra küçük doğranmış mantarları ilave edip biraz su ilavesiyle tavuk ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sebzeler suyu çekince tuzu,biberi katıp iyice kavurun.

Bu harcı kabakların içine doldurun.

Bir kaşık salçayı bir bardak suda ineltip tuzunu biberini katın ve kabakların yanlarından fırın kabına dökün.

Başamel sosu yapmak için

4 kaşık sıvı yağında 2 kaşık unu kavurun.Un renk alıp kokusu çıkınca sütü ilave edip iyice karıştırın. ardından tuzunu katıp muhallebi kıvamında pişirin.

Pişen sosu kabakların üzerine döküp kaşar rendesi serpin.

180 derece de önceden ısıtılmış fırında peynirler renk alana dek pişirin.

Sıcak sıcak servis yapın

Afiyet olsun.

*Benim kalori hesabım yok diyosanız kabakları kızartabilirsiniz :)

*ben bu kadar uğraşamam diyosanız, kabakları küp doğrayıp sıvı yağında yumuşayıncaya kadar kavurup diğer malzemelerle harmanlayarakta yapabilirsiniz:)

*gerçi fazla da uğraştırmıyor fırında pişmesi hariç yarım satte pişiyor ;)

3 yorum:

  1. =)

    Çok severim kabağı v kabakla yapılan herşeyi. Kısmetse deneyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Bak iste buna bayildim..et yemesem de , sebzesiz bir ben dûsunemiyorum...Tarif için tesekkûrler..:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...