27 Ocak 2011 Perşembe

Keşküllü Elma Tatlısı


MALZEMELER:

5 orta boy elma10 kaşık şeker
1,5 bardak su

1 adet küp doğranmış muz
1 paket hazır keşkül
3 bardak süt

YAPILIŞI:

Elmaları soyup bölmeden çay kaşığı yardımıyla içlerini oyun.
Tencereye alıp her birinin içine 2 kaşık şeker dökün.Suyuda ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen elmaları servis tabağına alıp oyuk yerlerine küp doğranmış muzları doldurun.

Ardından keşkülü hazırlayın.
Bunun için paketin üzerinde yazan süt miktarından yarım bardak eksik sütle keşkülü pişirin ve elmaların üzerine dökün.

Dövülmüş fındıkla süsleyin. İyice soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Harika görünüyor Reyyan im
    en kisa zamanda deniyecegim insaALLAH : )
    ellerine saglik

    selam ile..

    YanıtlaSil
  2. bence de dene

    meyveli tatlı sevenler için hem hafif oluyor hemde lezzetli ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...