19 Ocak 2011 Çarşamba

Biskrem


MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
un

İç malzemesi için:
2-3 kaşık çokokrem
bir miktar kırılmış findık

YAPILIŞI:
Şekerle yumurtaları elinizle iyice çırpın(şeker eriyene kadar)
Yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
15-20 dakika dinlendirin.

Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için çokokremi ve fındığı karıştırın.

Hamurdan parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini açıp iç malzemeden koyun.
Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca isteğe bağlı üzerine pudraşekeri serpin.

Afiyet olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...