11 Kasım 2015 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE


Herkese  merhaba. ...
Nasılsınız bakalım  😊

Bir kez bile yüzünü görmeden,tek kelam etmeden birini sevebilir misiniz?

Bu blog bana  gönül dostu kazandırdı.
Kendisini Allah için çok sevdiğim bir Melek  kazandırdı  hamd olsun ☺

İşte ben dün  Melek'imin, http://allah-ne-verdiyse.blogspot.com.tr/ bloğunun sahibinin tarifini denedim.
Sizinlede paylaşmak istedim. ☺
Hem sevgimi,  hem tarifimi

MALZEMELER
4 yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı nişasta
Bir kaç damla limon

YAPILIŞI
Yumurta akını  çırpma kabına alıp, yüksek devirde limon ilavesiyle  çırpın.
Şekeri ilave edip kar gibi olana kadar çırpın
(Kabı ters cevirince kaliptan  düşmeyecek)
Hindistan cevizi ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Karışımı sıkma torbasına alıp  yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkın.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirin.
Fırından alıp  soğumasını bekleyip servis tabağına alın.
(Sıcakken tepsiden almayın yoksa kırılır )

Tarifte yoktu ama ben üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata serptim.
Afiyet olsun


2 yorum:

  1. Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Ne kadar iştah açıcı bir görüntü olmuş çok beğendim. Çocukluğumu hatırladım. Atom denirdi ve çok severek yerdik.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...