19 Eylül 2014 Cuma

SOMALİ EKMEĞİ


Yöresel yemekler, dünya mutfağına ait yemekler her zaman ilgimi çekmiştir...
Somali mutfağıyla da tanışmam tamamen tevafuk sonucu oldu... 
Aslında bizim mutfağımızdan çok da farklı olmadığını gördüm yoğun baharat kullanmaları dışında...
Çokca tarçın, zerdeçal ve zencefil kullanıyorlar... 

Bu ekmeği onlar beyaz mısır unundan yapıyorlarmış.... 
Bizim ülkemizde beyaz mısır unu var mı bilmiyorum ama böyle de güzel oldu...
Çok basit ve lezzetli bir ekmek.
Hamuru oldukça cıvık oluyor... 
Ben kahvaltı soslarıyla ve soslu tavuk yemekleriyle çok yakıştırdım...
Sizede tavsiye ederim..
 Vereceğim ölçülerde altı adet ekmek çıkıyor.... 

MALZEMELER:

300 gr. mısır unu ( beyaz mısır unu bulursanız ne ala:) ) 
200 gr. normal un 
25 gr. toz şeker
5 gr. toz maya 
475 gr. oda sıcaklığında su 

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi karıştırıp cıvık bir hamur yapın.
Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını sağlayın.
Teflon tavayı iyice kızdırın.
İki elinizede iyice ıslatıp hamurdan bir avuç dolusu alıp diğer elinizle şekillendirip tavaya aktarın.
Hamuru elinizle yayın.
Kısık ateşte bir yüzü pişince diğer yüzünü pişirin.
Pişen ekmekleri hazır yada tahta zemin üzerine alın.
Afiyet olsun

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...